Tien Belgische bedrijven behoren dit jaar tot de Technology Fast50, een rangschikking van snelgroeiende technologiebedrijven in de Benelux. De ICT-sector domineert de ranglijst die het zakelijkadviesbureau Deloitte opstelde.

In de rangschikking zitten Belgische spelers die er ook vorig jaar al bij waren, met name Geosea, Openerp en Openway Europe. Andere Belgische deelnemers zijn Basalte, Belighted, Cmosis, Destiny, Fishing Cactus, Itext Software Group en Layerwise. De rangschikking is in het leven geroepen om technologiebedrijven die minstens vijf jaar bestaan, in de kijker te zetten. Het belangrijkste criterium is de procentuele omzetgroei. Een andere voorwaarde is dat de bedrijven eigen technologie ontwikkelen en commercialiseren. Op 10 oktober wordt op een gala-evenement in Nederland de uiteindelijke rangschikking met de groeipercentages bekendgemaakt.

"Ook dit jaar zien we weer veel bedrijven die voor het eerst in de lijst staan", zegt Luc Van Coppenolle van Deloitte. "Dat is een heel positieve ontwikkeling en laat zien dat er nog volop beweging is in de technologiesector in Nederland en België. Ieder jaar zien we veel internetbedrijven in de lijst. Daarnaast zijn ook software- en telecombedrijven goed vertegenwoordigd, naast hightechbedrijven."

Rising StarIn de nevencompetitie Rising Star zijn drie Belgische starters genomineerd: Limecraft, NGData, Oxypoint. Een jury van experts zal nu de jonge technologiebedrijven -- de voorwaarde is dat ze tussen een en vijf jaar bestaan -- beoordelen op omzetpotentieel, schaalbaarheid en innovatiekracht. Daarvoor zullen de deelnemers hun zaak moeten verdedigen in een 'elevator pitch'. Dat zijn de kernachtige presentaties die ingeburgerd zijn bij investeerders in Silicon Valley.

De volledige lijst is te bekijken op www.fast50.be.

Tien Belgische bedrijven behoren dit jaar tot de Technology Fast50, een rangschikking van snelgroeiende technologiebedrijven in de Benelux. De ICT-sector domineert de ranglijst die het zakelijkadviesbureau Deloitte opstelde.In de rangschikking zitten Belgische spelers die er ook vorig jaar al bij waren, met name Geosea, Openerp en Openway Europe. Andere Belgische deelnemers zijn Basalte, Belighted, Cmosis, Destiny, Fishing Cactus, Itext Software Group en Layerwise. De rangschikking is in het leven geroepen om technologiebedrijven die minstens vijf jaar bestaan, in de kijker te zetten. Het belangrijkste criterium is de procentuele omzetgroei. Een andere voorwaarde is dat de bedrijven eigen technologie ontwikkelen en commercialiseren. Op 10 oktober wordt op een gala-evenement in Nederland de uiteindelijke rangschikking met de groeipercentages bekendgemaakt."Ook dit jaar zien we weer veel bedrijven die voor het eerst in de lijst staan", zegt Luc Van Coppenolle van Deloitte. "Dat is een heel positieve ontwikkeling en laat zien dat er nog volop beweging is in de technologiesector in Nederland en België. Ieder jaar zien we veel internetbedrijven in de lijst. Daarnaast zijn ook software- en telecombedrijven goed vertegenwoordigd, naast hightechbedrijven." Rising StarIn de nevencompetitie Rising Star zijn drie Belgische starters genomineerd: Limecraft, NGData, Oxypoint. Een jury van experts zal nu de jonge technologiebedrijven -- de voorwaarde is dat ze tussen een en vijf jaar bestaan -- beoordelen op omzetpotentieel, schaalbaarheid en innovatiekracht. Daarvoor zullen de deelnemers hun zaak moeten verdedigen in een 'elevator pitch'. Dat zijn de kernachtige presentaties die ingeburgerd zijn bij investeerders in Silicon Valley.De volledige lijst is te bekijken op www.fast50.be.