Het grootste staalbedrijf van Duitsland kreeg in het gebroken boekjaar 2008/09 nog af te rekenen met met een nettoverlies van 1,9 miljard euro. Analisten gepolst door Bloomberg hielden voor dit jaar rekenening met een nettowinst van 752 miljoen euro.

Dankzij omvangrijke kostenbesparingen en de economische heropleving boekte ThyssenKrupp in het voorbije boekjaar, dat liep tot eind september 2010, opnieuw winst. De omzet ging met 5 procent hoger tot 42,6 miljard euro. Aandeelhouders krijgen een hoger dividend van 0,45 euro per aandeel.

ThyssenKrupp verwacht voor het huidige boekjaar een verdere omzetstijging met 10 tot 15 procent. Het staalconcern heeft volgens zijn website zeven vestigingen in België. Daar werken in totaal meer dan 750 mensen.

Het grootste staalbedrijf van Duitsland kreeg in het gebroken boekjaar 2008/09 nog af te rekenen met met een nettoverlies van 1,9 miljard euro. Analisten gepolst door Bloomberg hielden voor dit jaar rekenening met een nettowinst van 752 miljoen euro.Dankzij omvangrijke kostenbesparingen en de economische heropleving boekte ThyssenKrupp in het voorbije boekjaar, dat liep tot eind september 2010, opnieuw winst. De omzet ging met 5 procent hoger tot 42,6 miljard euro. Aandeelhouders krijgen een hoger dividend van 0,45 euro per aandeel. ThyssenKrupp verwacht voor het huidige boekjaar een verdere omzetstijging met 10 tot 15 procent. Het staalconcern heeft volgens zijn website zeven vestigingen in België. Daar werken in totaal meer dan 750 mensen.