Met de 77,8 miljoen euro is het biotechbedrijf erin geslaagd de grootste kapitaalsverhoging in zijn bestaan door te voeren. Thrombogenics lanceerde een kapitaalronde om een geneesmiddel te commercialiseren in de VS, en om nieuwe onderzoeksprojecten op te starten.

Het biotechbedrijf kondigde de kapitaalsverhoging woensdag aan en boekte donderdag al een succesvol resultaat. Thrombogenics mikte op 75 miljoen euro, maar slaagde er uiteindelijk in 77,8 miljoen op te halen. Omgerekend werden 3,244 miljoen nieuwe aandelen op de markt gebracht bij Belgische en internationale investeerders.

De plaatsing vond plaats tegen 24 euro per aandeel, wat 3,5 procent minder is dan de slotkoers van woensdag 28 maart. De nieuwe aandelen zullen op 3 april worden opgenomen in de beursnotering. Het totale aantal aandelen komt daarmee op 35.691.432 stuks. (Belga/BO)

Met de 77,8 miljoen euro is het biotechbedrijf erin geslaagd de grootste kapitaalsverhoging in zijn bestaan door te voeren. Thrombogenics lanceerde een kapitaalronde om een geneesmiddel te commercialiseren in de VS, en om nieuwe onderzoeksprojecten op te starten. Het biotechbedrijf kondigde de kapitaalsverhoging woensdag aan en boekte donderdag al een succesvol resultaat. Thrombogenics mikte op 75 miljoen euro, maar slaagde er uiteindelijk in 77,8 miljoen op te halen. Omgerekend werden 3,244 miljoen nieuwe aandelen op de markt gebracht bij Belgische en internationale investeerders. De plaatsing vond plaats tegen 24 euro per aandeel, wat 3,5 procent minder is dan de slotkoers van woensdag 28 maart. De nieuwe aandelen zullen op 3 april worden opgenomen in de beursnotering. Het totale aantal aandelen komt daarmee op 35.691.432 stuks. (Belga/BO)