Thomas Cook Retail België failliet verklaard

Jan Dekeyser, CEO van Thomas Cook België, tijdens een persconferentie © belga

De ondernemingsrechtbank van Gent heeft dinsdag kort na 10.00 uur het faillissement van Thomas Cook Retail België uitgesproken. Die vennootschap omvat onder meer 91 reisbureaus van de touroperator. Er werkten 501 mensen.

Maandag was gebleken dat het niet gelukt was om een doorstart te realiseren voor de vennootschap en dat de boeken zouden worden neergelegd.

De rechtbank heeft Mieke Verplancke, Pieter Huyghe en Hans De Meyer aangeduid als curatoren.

Dat zijn dezelfde mensen die als curatoren waren aangeduid voor het faillissement van de drie andere vennootschappen van de Belgische poot van Thomas Cook: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services. Die werden vorige woensdag al failliet verklaard. Voor die bedrijven werkten samengeteld iets meer dan 70 personeelsleden.

Intussen bekijken de drie curatoren hoe het faillissement van Thomas Cook Retail België moet worden afgewikkeld en of een deel van het personeel aan de slag kan blijven. Dat jobs gered kunnen worden is niet uitgesloten, aangezien de directie maandag aangaf dat verschillende spelers interesse hadden getoond in de activiteiten van de hoofdzetel en 91 reiswinkels van Thomas Cook/Neckermann. Een en ander hangt ook af van de financiële middelen die de Belgische dochteronderneming van de Britse reisgigant nog in kas heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content