Redding van de Chinese aandeelhouder Fosun Tourism Group via een kapitaalinjectie samen met banken en een overname wordt volgens ingewijden met de dag onzekerder, aldus de krant.

Thomas Cook is in Europa goed voor een omzet van zo'n 10 miljard euro en heeft ruim 20.000 medewerkers. Jaarlijks gaan meer dan 20 miljoen toeristen met Cook op vakantie.

Het is de oudste reisorganisatie, in de UK opgericht rond 1845. Het verliesgevende toerismeconcern, dat touroperators, reisbureaus, hotels en vliegtuigen heeft, kampt met een schuldenlast van rond 2 miljard.

Redding van de Chinese aandeelhouder Fosun Tourism Group via een kapitaalinjectie samen met banken en een overname wordt volgens ingewijden met de dag onzekerder, aldus de krant. Thomas Cook is in Europa goed voor een omzet van zo'n 10 miljard euro en heeft ruim 20.000 medewerkers. Jaarlijks gaan meer dan 20 miljoen toeristen met Cook op vakantie. Het is de oudste reisorganisatie, in de UK opgericht rond 1845. Het verliesgevende toerismeconcern, dat touroperators, reisbureaus, hotels en vliegtuigen heeft, kampt met een schuldenlast van rond 2 miljard.