In de eerste jaarhelft van 2021 is de tewerkstelling fors gestegen. Eind juni dit jaar noteert SD Worx een stijging van 1,2 procent in het aantal arbeidsplaatsen ten opzichte van eind december 2020. De stijging geldt voor alle sectoren, met uitzondering van transport en opslag, onderwijs, zorgsector en bouw, waar een licht negatieve of eerder stabiele situatie wordt waargenomen. In de al zwaar getroffen horeca gaat het om een inhaalbeweging.

'Er zijn opnieuw meer kmo's die aanwerven dan kmo's die te maken krijgen met ontslag', zegt Annelies Rottiers, strategisch adviseur kmo's van SD Worx. 'We verwachten deze zomer in het hele land opnieuw het tewerkstellingsniveau van voor de crisis, als de pandemie niet verergert. De laatste zes maanden zijn de drie sterkst presterende sectoren 'informatie en communicatie' (+2,95 %), 'financiële diensten en verzekeringen' (+2,80 %) en 'vrije beroepen, wetenschappelijke en technische activiteiten' (+2,29 %).'

Het percentage kmo's dat te maken krijgt met ontslagen daalt opnieuw tot één op de tien. Dat is hetzelfde niveau als in 2020, en lager dan in 2019. Eén op de zeven kmo's heeft in juni minstens één medewerker aangeworven.

In de eerste jaarhelft van 2021 is de tewerkstelling fors gestegen. Eind juni dit jaar noteert SD Worx een stijging van 1,2 procent in het aantal arbeidsplaatsen ten opzichte van eind december 2020. De stijging geldt voor alle sectoren, met uitzondering van transport en opslag, onderwijs, zorgsector en bouw, waar een licht negatieve of eerder stabiele situatie wordt waargenomen. In de al zwaar getroffen horeca gaat het om een inhaalbeweging. 'Er zijn opnieuw meer kmo's die aanwerven dan kmo's die te maken krijgen met ontslag', zegt Annelies Rottiers, strategisch adviseur kmo's van SD Worx. 'We verwachten deze zomer in het hele land opnieuw het tewerkstellingsniveau van voor de crisis, als de pandemie niet verergert. De laatste zes maanden zijn de drie sterkst presterende sectoren 'informatie en communicatie' (+2,95 %), 'financiële diensten en verzekeringen' (+2,80 %) en 'vrije beroepen, wetenschappelijke en technische activiteiten' (+2,29 %).' Het percentage kmo's dat te maken krijgt met ontslagen daalt opnieuw tot één op de tien. Dat is hetzelfde niveau als in 2020, en lager dan in 2019. Eén op de zeven kmo's heeft in juni minstens één medewerker aangeworven.