Consumentenorganisatie Test-Aankoop sleept Telenet voor de rechter wegens de tariefverhoging voor internet die het Mechelse telecombedrijf doorvoerder. Die tariefverhoging in strijd met de wet op marktpraktijken, zegt Test-Aankoop, dat eerder deze maand al had gedreigd met gerechtelijke stappen. Omdat Telenet de zienswijze van de consumentenorganisatie niet wil volgen, stapt Test-Aankoop nu naar de rechtbank.

"Een tariefverhoging kan nooit voor contracten van bepaalde duur sinds de nieuwe wet op de marktpraktijken", legt Nico De Bie van Test-Aankoop uit. Uitzondering is een prijsindexering, maar die kan alleen als er een clausule in de algemene voorwaarden staat, waarin ook de berekeningswijze wordt uitgelegd."

Test-Aankoop dreigt om dezelfde reden ook met gerechtelijke stappen tegen de Waalse kabelaar Voo, die ook een tariefverhoging doorvoert. (Belga/KVDA)

Consumentenorganisatie Test-Aankoop sleept Telenet voor de rechter wegens de tariefverhoging voor internet die het Mechelse telecombedrijf doorvoerder. Die tariefverhoging in strijd met de wet op marktpraktijken, zegt Test-Aankoop, dat eerder deze maand al had gedreigd met gerechtelijke stappen. Omdat Telenet de zienswijze van de consumentenorganisatie niet wil volgen, stapt Test-Aankoop nu naar de rechtbank. "Een tariefverhoging kan nooit voor contracten van bepaalde duur sinds de nieuwe wet op de marktpraktijken", legt Nico De Bie van Test-Aankoop uit. Uitzondering is een prijsindexering, maar die kan alleen als er een clausule in de algemene voorwaarden staat, waarin ook de berekeningswijze wordt uitgelegd." Test-Aankoop dreigt om dezelfde reden ook met gerechtelijke stappen tegen de Waalse kabelaar Voo, die ook een tariefverhoging doorvoert. (Belga/KVDA)