Het gaat om de productie van pvc-profielen voor ramen en deuren, met een fabriek in het West-Vlaamse Oeselgem en een fabriek in Frankrijk.

In Oeselgem werken een 150-tal mensen. Er zijn ook twee distributiecentra in Hongarije en Polen. Tessenderlo, een chemiegroep gespecialiseerd in producten voor landbouw en voeding, wil de activiteit verkopen omdat het niet meer past in de kernactiviteit en omdat de omvang onvoldoende groot is.

Tessenderlo is in exclusieve onderhandeling met de Amerikaanse investeringsmaatschappij OpenGate Capital. De activiteit kende in 2011 een omzet van net geen 80 miljoen euro.

In het tweede kwartaal zag Tessenderlo Group de omzet 4 procent stijgen tot 563,3 miljoen euro, zo blijkt uit de kwartaalresultaten. De REBITDA (recurrente bedrijfskasstroom) daalde met 8,2 procent tot 55,7 miljoen euro. Dat is een verbetering in vergelijking met het eerste kwartaal.

Netto was er een verlies van 15,1 miljoen euro, als gevolg van niet recurrente kosten van 35,9 miljoen euro in verband met de geplande desinvestering van de profielenactiviteit en verkoop van Chinese activiteiten in organische chloorderivaten.

Tessenderlo Group handhaaft voorts haar voorzichtige visie op dit jaar. (Belga/BO)

Het gaat om de productie van pvc-profielen voor ramen en deuren, met een fabriek in het West-Vlaamse Oeselgem en een fabriek in Frankrijk. In Oeselgem werken een 150-tal mensen. Er zijn ook twee distributiecentra in Hongarije en Polen. Tessenderlo, een chemiegroep gespecialiseerd in producten voor landbouw en voeding, wil de activiteit verkopen omdat het niet meer past in de kernactiviteit en omdat de omvang onvoldoende groot is. Tessenderlo is in exclusieve onderhandeling met de Amerikaanse investeringsmaatschappij OpenGate Capital. De activiteit kende in 2011 een omzet van net geen 80 miljoen euro. In het tweede kwartaal zag Tessenderlo Group de omzet 4 procent stijgen tot 563,3 miljoen euro, zo blijkt uit de kwartaalresultaten. De REBITDA (recurrente bedrijfskasstroom) daalde met 8,2 procent tot 55,7 miljoen euro. Dat is een verbetering in vergelijking met het eerste kwartaal. Netto was er een verlies van 15,1 miljoen euro, als gevolg van niet recurrente kosten van 35,9 miljoen euro in verband met de geplande desinvestering van de profielenactiviteit en verkoop van Chinese activiteiten in organische chloorderivaten. Tessenderlo Group handhaaft voorts haar voorzichtige visie op dit jaar. (Belga/BO)