Tessenderlo kende een sterke start dit jaar, wat de verwachtingen overstijgt. Als gevolg trekt de groep de prognoses op. Tessenderlo verwacht een groei van de recurrente winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (rebitda) tussen de 15 à 20 procent. Eerder ging de chemiespecialist uit van een lichte groei van die cijfers.

Tessenderlo zag de omzet in de eerste drie maanden 2,4 procent stijgen tot 405,8 miljoen euro. De rebitda kwam uit op 46,2 miljoen euro: 20,9 procent meer dan een jaar eerder. Op vergelijkbare basis bedraagt de omzetgroei 10,7 procent en de rebidta-groei 27,1 procent.

Afscheid Mel de Vogue

Tessenderlo maakte vrijdag ook bekend dat Mel de Vogue, co-ceo en cfo, eind april de groep verlaat. Hij wordt cfo van een Belgische industriële groep. Stefaan Haspeslagh wordt vanaf 1 mei cfo van Tessenderlo. Hij blijft voorzitter van de raad van bestuur. (Belga/NS)

Tessenderlo kende een sterke start dit jaar, wat de verwachtingen overstijgt. Als gevolg trekt de groep de prognoses op. Tessenderlo verwacht een groei van de recurrente winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (rebitda) tussen de 15 à 20 procent. Eerder ging de chemiespecialist uit van een lichte groei van die cijfers. Tessenderlo zag de omzet in de eerste drie maanden 2,4 procent stijgen tot 405,8 miljoen euro. De rebitda kwam uit op 46,2 miljoen euro: 20,9 procent meer dan een jaar eerder. Op vergelijkbare basis bedraagt de omzetgroei 10,7 procent en de rebidta-groei 27,1 procent. Tessenderlo maakte vrijdag ook bekend dat Mel de Vogue, co-ceo en cfo, eind april de groep verlaat. Hij wordt cfo van een Belgische industriële groep. Stefaan Haspeslagh wordt vanaf 1 mei cfo van Tessenderlo. Hij blijft voorzitter van de raad van bestuur. (Belga/NS)