Het bedrijf verwacht de opwaartse trend van het eerste halfjaar, "in vergelijking met de erg slechte resultaten van 2009", aan te houden in het tweede semester. Tessenderlo gaf vrijdag voorbeurs de kwartaalcijfers vrij.

De winst compenseert het verlies van het eerste kwartaal, zodat de halfjaarwinst uitkomt op 22,5 miljoen euro tegenover een verlies van 107,6 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam in het tweede kwart uit 646,4 miljoen euro, een stijging met bijna 22 procent. De schuld van de groep werd over het halfjaar meer dan gehalveerd tot 168,1 miljoen euro.

Tessenderlo dankt de resultaten aan hogere opbrengsten in alle segmenten. De recurrentiële bedrijfswinst (rebit) klom uit de negatieve cijfers tot 28,4 miljoen euro in het tweede kwartaal dankzij een "heropleving van de bedrijfsactiviteit en de besparingen op de vaste kosten sinds begin 2009".

"Deze algemene verbetering van de bedrijfsprestaties ligt in lijn met de verwachtingen, zoals aangekondigd in het begin van het jaar, waarbij zich in 2010 een gedeeltelijk herstel aftekent van de bijzonder zwakke resultaten van 2009."

Het bedrijf verwacht de opwaartse trend van het eerste halfjaar, "in vergelijking met de erg slechte resultaten van 2009", aan te houden in het tweede semester. Tessenderlo gaf vrijdag voorbeurs de kwartaalcijfers vrij. De winst compenseert het verlies van het eerste kwartaal, zodat de halfjaarwinst uitkomt op 22,5 miljoen euro tegenover een verlies van 107,6 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam in het tweede kwart uit 646,4 miljoen euro, een stijging met bijna 22 procent. De schuld van de groep werd over het halfjaar meer dan gehalveerd tot 168,1 miljoen euro. Tessenderlo dankt de resultaten aan hogere opbrengsten in alle segmenten. De recurrentiële bedrijfswinst (rebit) klom uit de negatieve cijfers tot 28,4 miljoen euro in het tweede kwartaal dankzij een "heropleving van de bedrijfsactiviteit en de besparingen op de vaste kosten sinds begin 2009". "Deze algemene verbetering van de bedrijfsprestaties ligt in lijn met de verwachtingen, zoals aangekondigd in het begin van het jaar, waarbij zich in 2010 een gedeeltelijk herstel aftekent van de bijzonder zwakke resultaten van 2009."