De bestelling van brouwerij Anheuser-Busch (AB) is onderdeel van de strategie om de milieu-impact van het bedrijf te verlagen.

In 2025 wil AB zijn CO2-uitstoot met 30 procent verminderd zien, en zo het equivalent besparen van de uitstoot van 500.000 personenauto's. De Tesla Semi, de elektrische vrachtwagen van Tesla, moet hier een bijdrage aan leveren.

De truck werd vorige maand gepresenteerd aan het grote publiek. De Semi heeft een actieradius van 800 kilometer en laadt binnen 30 minuten op voor een nieuwe rit van 650 kilometer.

Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van het Belgische AB InBev, verwacht zo ook een aanzienlijke besparing op de brandstofkosten, zo'n 120 miljoen dollar per jaar. Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerijgroep ter wereld.

De bestelling van brouwerij Anheuser-Busch (AB) is onderdeel van de strategie om de milieu-impact van het bedrijf te verlagen. In 2025 wil AB zijn CO2-uitstoot met 30 procent verminderd zien, en zo het equivalent besparen van de uitstoot van 500.000 personenauto's. De Tesla Semi, de elektrische vrachtwagen van Tesla, moet hier een bijdrage aan leveren. De truck werd vorige maand gepresenteerd aan het grote publiek. De Semi heeft een actieradius van 800 kilometer en laadt binnen 30 minuten op voor een nieuwe rit van 650 kilometer. Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van het Belgische AB InBev, verwacht zo ook een aanzienlijke besparing op de brandstofkosten, zo'n 120 miljoen dollar per jaar. Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerijgroep ter wereld.