Het nieuws komt er kort nadat bekend was geraakt dat Tesla tijdens het voorbije kwartaal slechts 260 exemplaren van de Tesla Model 3 kon produceren. Terwijl Tesla voorspeld had 1.500 auto's van zijn middenklassemodel van de band te laten rollen, waren het er uiteindelijk nog geen 300. Productieproblemen zouden aan de basis liggen, maar die worden aangepakt, luidde het bij Tesla.

De ontslagen van vorige week hebben echter niets met het Model 3 te maken, zegt Tesla in een mededeling. "Zoals bij elk bedrijf, zeker bij een met 33.000 werknemers, leiden evaluaties soms tot het vertrek van werknemers."

Hoeveel mensen precies aan de deur werden gezet, wilde Tesla niet zeggen. Tesla is gevestigd in Palo Alto, in de Amerikaanse staat Californië. Volgens de plaatselijke krant San Jose Mercury News zouden tussen de 400 en de 700 werknemers ontslagen zijn. Daarbij zowel managers, ingenieurs als arbeiders.

Het nieuws komt er kort nadat bekend was geraakt dat Tesla tijdens het voorbije kwartaal slechts 260 exemplaren van de Tesla Model 3 kon produceren. Terwijl Tesla voorspeld had 1.500 auto's van zijn middenklassemodel van de band te laten rollen, waren het er uiteindelijk nog geen 300. Productieproblemen zouden aan de basis liggen, maar die worden aangepakt, luidde het bij Tesla. De ontslagen van vorige week hebben echter niets met het Model 3 te maken, zegt Tesla in een mededeling. "Zoals bij elk bedrijf, zeker bij een met 33.000 werknemers, leiden evaluaties soms tot het vertrek van werknemers." Hoeveel mensen precies aan de deur werden gezet, wilde Tesla niet zeggen. Tesla is gevestigd in Palo Alto, in de Amerikaanse staat Californië. Volgens de plaatselijke krant San Jose Mercury News zouden tussen de 400 en de 700 werknemers ontslagen zijn. Daarbij zowel managers, ingenieurs als arbeiders.