Dat heeft Tesco zelf bekendgemaakt.

"De overschatting is een gevolg van een versnelde erkenning van commerciële inkomsten en uitgestelde toename van kosten", aldus het persbericht van de supermarktketen. Eind augustus stelde Tesco een operationeel resultaat van 1,1 miljard pond voorop voor de zes maanden tot 23 augustus.

"We hebben een ernstig probleem ontdekt en dienovereenkomstig gereageerd. We zullen actie ondernemen wanneer de resultaten van het onderzoek bekend worden", verduidelijkt topman Dave Lewis, die sinds deze maand de functie bekleedt.

Voormalig topman Phil Clarke werd in juli de laan uit gestuurd nadat hij er de voorbije jaren niet in was geslaagd het dalend marktaandeel van de keten om te buigen. (Belga/NS)

Dat heeft Tesco zelf bekendgemaakt."De overschatting is een gevolg van een versnelde erkenning van commerciële inkomsten en uitgestelde toename van kosten", aldus het persbericht van de supermarktketen. Eind augustus stelde Tesco een operationeel resultaat van 1,1 miljard pond voorop voor de zes maanden tot 23 augustus."We hebben een ernstig probleem ontdekt en dienovereenkomstig gereageerd. We zullen actie ondernemen wanneer de resultaten van het onderzoek bekend worden", verduidelijkt topman Dave Lewis, die sinds deze maand de functie bekleedt. Voormalig topman Phil Clarke werd in juli de laan uit gestuurd nadat hij er de voorbije jaren niet in was geslaagd het dalend marktaandeel van de keten om te buigen. (Belga/NS)