Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung ziet zijn operationele winst tijdens het derde kwartaal met bijna zestig procent terugvallen, door de toenemende concurrentie op de markt van de smartphones. Dat heeft Samsung bekendgemaakt.

Het concern raamt het operationele resultaat voor het derde kwartaal op 4.100 miljard won (3,06 miljard euro), een daling met 59,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet wordt geschat op 47.000 miljard won, een terugval met 20 procent.

De wereldwijde nummer één van mobiele telefoons zag de export van smartphones toenemen, maar "de operationele marges namen af", luidt het.(Belga/NS)

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung ziet zijn operationele winst tijdens het derde kwartaal met bijna zestig procent terugvallen, door de toenemende concurrentie op de markt van de smartphones. Dat heeft Samsung bekendgemaakt.Het concern raamt het operationele resultaat voor het derde kwartaal op 4.100 miljard won (3,06 miljard euro), een daling met 59,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet wordt geschat op 47.000 miljard won, een terugval met 20 procent.De wereldwijde nummer één van mobiele telefoons zag de export van smartphones toenemen, maar "de operationele marges namen af", luidt het.(Belga/NS)