De rode cijfers zijn een gevolg van een schikking die Ageas in maart aankondigde over rechtszaken rond het Fortis-verleden van de groep.

Ageas voorziet voor die schikking een bedrag van 1,2 miljard euro. Dat heeft in het eerste kwartaal een boekhoudkundige impact van 889 miljoen euro.

De terreuraanslagen hebben een aanzienlijke impact op het resultaat van de Belgische dochter AG Insurance, dat voor 75 procent van Ageas is en voor de rest van BNP Paribas Fortis.

De bruto impact van de aanslagen op AG Insurance komt op 39 miljoen euro, wat netto voor Ageas 19 miljoen euro betekent. (Belga/BO)

De rode cijfers zijn een gevolg van een schikking die Ageas in maart aankondigde over rechtszaken rond het Fortis-verleden van de groep. Ageas voorziet voor die schikking een bedrag van 1,2 miljard euro. Dat heeft in het eerste kwartaal een boekhoudkundige impact van 889 miljoen euro. De terreuraanslagen hebben een aanzienlijke impact op het resultaat van de Belgische dochter AG Insurance, dat voor 75 procent van Ageas is en voor de rest van BNP Paribas Fortis. De bruto impact van de aanslagen op AG Insurance komt op 39 miljoen euro, wat netto voor Ageas 19 miljoen euro betekent. (Belga/BO)