Terreur raakt een kwart van de bedrijven (video)

© belga

De gevolgen van de recente terreuraanslagen voor het bedrijfsleven in ons land reiken verder dan verwacht.

Eén op de vier ondernemers in Vlaaanderen ondervindt nadelige gevolgen van de recente aanslagen in Brussel, blijkt uit een bevraging van werkgeversorganisatie Voka bij 600 ondernemers.

Bijna alle ondernemers (94 procent) houden er rekening mee dat de terreuraanslagen van 22 maart een negatieve impact zullen hebben op de Belgische economie. Daarbij blijken de ondernemers vooral bezorgd om het besmeurd imago van ons land, waardoor buitenlandse bedrijven minder zullen investeren in België.

Vooral Brussel heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van de terreur. Nu al staan talloze winkelpanden leeg en kampen hotels met onderbezetting. Niet alleen toeristen laten de hoofdstad links liggen, ook zakenlui blijven er liever weg.

Ondernemers proberen grote luchthavens– zoals Zaventem – te mijden door onder meer in te zetten op conference calls. In Brussel gaapt bijgevolg de wonde van de leegstand.. Door het aanzienlijke omzetverlies van de handelaars en de horeca neemt de – al dan niet tijdelijke – werkloosheid in Brussel fors toe. (BO)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content