Voorzitter Ivan De Witte van de Pro League bevestigt dat de belangrijkste voetbalrechten voor de komende drie jaar naar Telenet en VTM gaan. Telenet zal op zijn betaalzender Prime Sport de drie belangrijkste wedstrijden van de speeldag mogen uitzenden.

Telenet bood samen met VOO, Rtbf en Vmma (VTM) 52 miljoen per jaar voor de rechten, meldt de Mechelse operator. VTM zal de samenvattingen geven. Voor de productie van de televisieuitzendingen zal Telenet beroep doen op Studio A.

Belgacom wint enkel lot 3, de uitzending van vijf minder belangrijke wedstrijden op zaterdagavond. "Het bod van onze volle dochteronderneming Skynet iMotion Activities was een zeer behoorlijk bod", meldt Belgacom, dat achter het voetbal blijft staan, "maar niet tot elke prijs".

De Pro League zelf meldt dat de rechten hen in totaal 55,2 miljoen per jaar opbrengen . Een rekensommetje leert dat Belgacom dus 3,2 miljoen per jaar betaalt voor lot 3. Belgacom had tot nog toe de totale rechten voor 44,7 miljoen per jaar.

Bruno Leijnse

Voorzitter Ivan De Witte van de Pro League bevestigt dat de belangrijkste voetbalrechten voor de komende drie jaar naar Telenet en VTM gaan. Telenet zal op zijn betaalzender Prime Sport de drie belangrijkste wedstrijden van de speeldag mogen uitzenden. Telenet bood samen met VOO, Rtbf en Vmma (VTM) 52 miljoen per jaar voor de rechten, meldt de Mechelse operator. VTM zal de samenvattingen geven. Voor de productie van de televisieuitzendingen zal Telenet beroep doen op Studio A. Belgacom wint enkel lot 3, de uitzending van vijf minder belangrijke wedstrijden op zaterdagavond. "Het bod van onze volle dochteronderneming Skynet iMotion Activities was een zeer behoorlijk bod", meldt Belgacom, dat achter het voetbal blijft staan, "maar niet tot elke prijs". De Pro League zelf meldt dat de rechten hen in totaal 55,2 miljoen per jaar opbrengen . Een rekensommetje leert dat Belgacom dus 3,2 miljoen per jaar betaalt voor lot 3. Belgacom had tot nog toe de totale rechten voor 44,7 miljoen per jaar. Bruno Leijnse