Het Mechelse telecombedrijf Telenet heeft tijdens de eerste helft van dit jaar de omzet met 12 procent zien toenemen tot 813,6 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden.

De bedrijfswinst steeg met 27 procent tot 242,2 miljoen euro, de bedrijfskasstroom met 8 procent tot 417,8 miljoen euro.

De omzetstijging is volgens Telenet te danken aan de groeiende bijdrage van de mobiele activiteiten en de verdere groei van het aantal vaste diensten.

De nettowinst steeg tot 110 miljoen euro, tegenover 25 miljoen euro tijdens het eerste halfjaar van 2012.

CEO John Porter is tevreden met de prestaties van het telecombedrijf. "We zijn extreem blij om onze winsten te kunnen consolideren en het momentum voort te zetten. Dit zijn sterke financiële resultaten", aldus de Telenet-topman.

Telenet is vooral tevreden met de sterke stijging op de mobieletelefoniemarkt. In totaal steeg het aantal klanten van 275.400 naar 674.900, voornamelijk door de succesvolle formules King/Kong, maar onlangs ook door de veranderde telecomwetgeving. Die laat klanten toe sneller over te schakelen van operator. In het tweede kwartaal steeg het het aantal klanten met 49.900.

Het aantal kabeltelevisieklanten daalde met 3 procent. Een kwart van de klanten verliet het analoge aanbod, het aantal digitale kijkers steeg met 12 procent tot 1.453.200. Er zijn niet alleen meer klanten, ze geven ook meer uit. In totaal steeg de gemiddelde besteding per klant van 45,1 euro naar 47,1 euro.

De halfjaarresultaten raakten dinsdagnamiddag enkele uren vroeger dan verwacht bekend door een tweet van een journalist. Daarmee werd een embargo geschonden, waardoor het aandeel uiteindelijk geschorst werd. Telenet publiceerde om 15.46 uur een persbericht. De handel in het aandeel werd om 16u45 hernomen, meldt de beurstoezichthouder FSMA. (Belga/BO)

Het Mechelse telecombedrijf Telenet heeft tijdens de eerste helft van dit jaar de omzet met 12 procent zien toenemen tot 813,6 miljoen euro. Dat is beter dan analisten verwacht hadden.De bedrijfswinst steeg met 27 procent tot 242,2 miljoen euro, de bedrijfskasstroom met 8 procent tot 417,8 miljoen euro. De omzetstijging is volgens Telenet te danken aan de groeiende bijdrage van de mobiele activiteiten en de verdere groei van het aantal vaste diensten. De nettowinst steeg tot 110 miljoen euro, tegenover 25 miljoen euro tijdens het eerste halfjaar van 2012.CEO John Porter is tevreden met de prestaties van het telecombedrijf. "We zijn extreem blij om onze winsten te kunnen consolideren en het momentum voort te zetten. Dit zijn sterke financiële resultaten", aldus de Telenet-topman.Telenet is vooral tevreden met de sterke stijging op de mobieletelefoniemarkt. In totaal steeg het aantal klanten van 275.400 naar 674.900, voornamelijk door de succesvolle formules King/Kong, maar onlangs ook door de veranderde telecomwetgeving. Die laat klanten toe sneller over te schakelen van operator. In het tweede kwartaal steeg het het aantal klanten met 49.900. Het aantal kabeltelevisieklanten daalde met 3 procent. Een kwart van de klanten verliet het analoge aanbod, het aantal digitale kijkers steeg met 12 procent tot 1.453.200. Er zijn niet alleen meer klanten, ze geven ook meer uit. In totaal steeg de gemiddelde besteding per klant van 45,1 euro naar 47,1 euro. De halfjaarresultaten raakten dinsdagnamiddag enkele uren vroeger dan verwacht bekend door een tweet van een journalist. Daarmee werd een embargo geschonden, waardoor het aandeel uiteindelijk geschorst werd. Telenet publiceerde om 15.46 uur een persbericht. De handel in het aandeel werd om 16u45 hernomen, meldt de beurstoezichthouder FSMA. (Belga/BO)