Matthias Lehaen, product manager 'Sports & Activation' bij Telenet, zei donderdag op de 'Sport meets Media'-happening van Medianet bij Barco in Kortrijk dat Telenet volgend jaar opnieuw zal innoveren met zijn Play Sports-app. Dat is de derde keer.

"Deze fase werkt vooral rond de topics 'freedom of choice' (keuzevrijheid) en 'out of footprint' (buiten het dekkingsgebied)", zei Lehaen: "Out of footprint is een logische denk ik. Wij hebben de 'over the top' rechten van de Jupiler Pro League binnengehaald. Dat wil zeggen dat we met ons product bijna helemaal 'over the top' (via internet, niet gebonden aan een specifieke operator) kunnen gaan. Dus dat gaan we doen. Wat betekent dat? Dat we Play Sports gaan lanceren als een internetproduct waarvoor je geen digitale tv-klant van Telenet meer moet zijn. Dat opent heel wat extra markten".

Telenet gaat volgend jaar ook zijn 'te veel' aan sportrechten, die het niet met commentaar kan omkaderen omdat dat te duur is, in een aparte sectie van zijn app onderbrengen.

"Zo kunnen we al de matchen waarop we de rechten hebben toch aanbieden aan de jongeren, ook al is het misschien met Engelse commentaar of met minder toeters en bellen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die veelheid van matchen echt appreciëren."

Matthias Lehaen, product manager 'Sports & Activation' bij Telenet, zei donderdag op de 'Sport meets Media'-happening van Medianet bij Barco in Kortrijk dat Telenet volgend jaar opnieuw zal innoveren met zijn Play Sports-app. Dat is de derde keer. "Deze fase werkt vooral rond de topics 'freedom of choice' (keuzevrijheid) en 'out of footprint' (buiten het dekkingsgebied)", zei Lehaen: "Out of footprint is een logische denk ik. Wij hebben de 'over the top' rechten van de Jupiler Pro League binnengehaald. Dat wil zeggen dat we met ons product bijna helemaal 'over the top' (via internet, niet gebonden aan een specifieke operator) kunnen gaan. Dus dat gaan we doen. Wat betekent dat? Dat we Play Sports gaan lanceren als een internetproduct waarvoor je geen digitale tv-klant van Telenet meer moet zijn. Dat opent heel wat extra markten". Telenet gaat volgend jaar ook zijn 'te veel' aan sportrechten, die het niet met commentaar kan omkaderen omdat dat te duur is, in een aparte sectie van zijn app onderbrengen. "Zo kunnen we al de matchen waarop we de rechten hebben toch aanbieden aan de jongeren, ook al is het misschien met Engelse commentaar of met minder toeters en bellen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die veelheid van matchen echt appreciëren."