Vorig jaar schreef Telenet het volledige bedrag van zijn investering in een licentie voor digitale tv-uitzendingen af. Nu kondigt Norkring, dat het digitale terrestriële televisie (DTT)-zenderpark in Vlaanderen uitbaat, aan dat het zijn transmissietechnologie gaat verbeteren.

Onder meer blogger Erik Verbeeck van de website Morsum Magnificat had eerder dit jaar aangeklaagd dat de analoge ethertelevisie was geschrapt, maar dat de vervangende digitale technologie niet aan de verwachtingen voldeed. Dat was ook één van de redenen, zo valt nu bij insiders te horen, dat Telenet niet met een eigen ethertv-aanbod naar buiten kwam.

Senior vice president Residential Marketing Inge Smidts van Telenet belooft nu in een persmededeling dat Telenet "binnenkort" zijn "eigen digitaal terrestrieel tv-product uitrolt". Telenet gaat volgens de mededeling mee investeren in het netwerk van Norkring om de kijkervaring van de klant te verbeteren.

Uitspraak openstelling kabel op 22 mei
Op 22 mei zal het hof van beroep in Brussel overigens uitspraak doen over een ander televisie-product van Telenet, de kabel. Op dat moment zal duidelijk worden of Telenet zijn concurrenten (behalve Belgacom) verplicht toegang moet verlenen tot zijn digitale televisieplatform en hen zijn analoge tv-aanbod (waarop zopas behoorlijk is bekort) moet doorverkopen. Die verplichtingen waren op 18 juli 2011 door de Conferentie van Regulatoren aan Telenet opgelegd. Telenet had daartegen beroep aangetekend. (BL)

Vorig jaar schreef Telenet het volledige bedrag van zijn investering in een licentie voor digitale tv-uitzendingen af. Nu kondigt Norkring, dat het digitale terrestriële televisie (DTT)-zenderpark in Vlaanderen uitbaat, aan dat het zijn transmissietechnologie gaat verbeteren.Onder meer blogger Erik Verbeeck van de website Morsum Magnificat had eerder dit jaar aangeklaagd dat de analoge ethertelevisie was geschrapt, maar dat de vervangende digitale technologie niet aan de verwachtingen voldeed. Dat was ook één van de redenen, zo valt nu bij insiders te horen, dat Telenet niet met een eigen ethertv-aanbod naar buiten kwam. Senior vice president Residential Marketing Inge Smidts van Telenet belooft nu in een persmededeling dat Telenet "binnenkort" zijn "eigen digitaal terrestrieel tv-product uitrolt". Telenet gaat volgens de mededeling mee investeren in het netwerk van Norkring om de kijkervaring van de klant te verbeteren. Uitspraak openstelling kabel op 22 mei Op 22 mei zal het hof van beroep in Brussel overigens uitspraak doen over een ander televisie-product van Telenet, de kabel. Op dat moment zal duidelijk worden of Telenet zijn concurrenten (behalve Belgacom) verplicht toegang moet verlenen tot zijn digitale televisieplatform en hen zijn analoge tv-aanbod (waarop zopas behoorlijk is bekort) moet doorverkopen. Die verplichtingen waren op 18 juli 2011 door de Conferentie van Regulatoren aan Telenet opgelegd. Telenet had daartegen beroep aangetekend. (BL)