De raad van bestuur van Telenet gaat de algemene vergadering voorstellen om 900 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders. Dat is 7,9 euro per aandeel.

Of de uitkering als dividend of als kapitaalvermindering zal gebeuren is nog niet bepaald. "In beide gevallen zal er roerende voorheffing moeten worden betaald", waarschuwt financieel directeur Renaat Berckmoes.

Vorig jaar betaalde Telenet 1 euro dividend per aandeel en een belastingsvrije 3,25 euro per aandeel als kapitaalvermindering.

Hoofdaandeelhouder Liberty Global van Telenet had er eerder mee gedreigd dat de Mechelaars hun uitkeringspolitiek zouden stopzetten en vervangen door inkoop van eigen aandelen. Na het mislukte overnameaanbod komt hij daar nu kennelijk op terug.

"Dit is de uitzondering op de regel", zegt Renaat Berckmoes nu.
Telenet gaat ook wel door met het inkopen van eigen aandelen, maar zet daar slechts 50 miljoen euro voor opzij. De inkoop van eigen aandelen brengt mee dat Liberty Global zijn belang in Telenet automatisch een tikje kan verhogen.

De 950 miljoen komt overigens grotendeels niet uit de vrije kasstroom van Telenet, maar uit de lening van 700 miljoen euro die Telenet vorig jaar aanging om eigen aandelen in te kopen. Dat vrijwillige inkoopbod werd later geannuleerd.

Telenet eindigde het jaar met 1,064 miljard aan liquiditeiten en beschikbare ontleningscapaciteit op de balans. (BL)

De raad van bestuur van Telenet gaat de algemene vergadering voorstellen om 900 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders. Dat is 7,9 euro per aandeel. Of de uitkering als dividend of als kapitaalvermindering zal gebeuren is nog niet bepaald. "In beide gevallen zal er roerende voorheffing moeten worden betaald", waarschuwt financieel directeur Renaat Berckmoes. Vorig jaar betaalde Telenet 1 euro dividend per aandeel en een belastingsvrije 3,25 euro per aandeel als kapitaalvermindering. Hoofdaandeelhouder Liberty Global van Telenet had er eerder mee gedreigd dat de Mechelaars hun uitkeringspolitiek zouden stopzetten en vervangen door inkoop van eigen aandelen. Na het mislukte overnameaanbod komt hij daar nu kennelijk op terug. "Dit is de uitzondering op de regel", zegt Renaat Berckmoes nu. Telenet gaat ook wel door met het inkopen van eigen aandelen, maar zet daar slechts 50 miljoen euro voor opzij. De inkoop van eigen aandelen brengt mee dat Liberty Global zijn belang in Telenet automatisch een tikje kan verhogen. De 950 miljoen komt overigens grotendeels niet uit de vrije kasstroom van Telenet, maar uit de lening van 700 miljoen euro die Telenet vorig jaar aanging om eigen aandelen in te kopen. Dat vrijwillige inkoopbod werd later geannuleerd. Telenet eindigde het jaar met 1,064 miljard aan liquiditeiten en beschikbare ontleningscapaciteit op de balans. (BL)