De vervaldag van de nieuwe schuld is februari 2021. De actie verlengt de gemiddelde looptijd van de Telenet-schuld, die nu voor het merendeel in 2017 vervalt.

De rentevoet van de lening is 6,625 procent.

Met de uitgifte anticipeert Telenet op de stijgende rente.

Telenet zal op korte termijn wel hogere rentelasten hebben door de uitgifte. Op de termijnleningen die Telenet nu vervroegd aflost zit een vlottende rentemarge van 2,75 tot 3,5 procent bovenop de Euribor. Die was 0,8 procent eind december, maar is nu gestegen tot 0,93 procent.

De vervroegde terugbetaling van de termijnleningen zal voor een eenmalig verlies in de resultatenrekening zorgen, meldt Telenet. Dat is een boekhoudkundig verlies zonder kasimpact.

In oktober leende Telenet nog tegen 6,375 procent. Sindsdien is de rente op Duits tienjarig overheidspapier van 2,6 naar 3,3 procent gestegen, stipt manager investment relations Rob Goyens van Telenet aan.

De vlotte plaatsing toont volgens Goyens aan dat er nog vraag is naar bedrijfsobligaties en dat beleggers vertrouwen hebben in de stabiele inkomstenstroom van de kabel-operator, zelfs voor engagementen van tien jaar.

B.L.

De vervaldag van de nieuwe schuld is februari 2021. De actie verlengt de gemiddelde looptijd van de Telenet-schuld, die nu voor het merendeel in 2017 vervalt. De rentevoet van de lening is 6,625 procent. Met de uitgifte anticipeert Telenet op de stijgende rente. Telenet zal op korte termijn wel hogere rentelasten hebben door de uitgifte. Op de termijnleningen die Telenet nu vervroegd aflost zit een vlottende rentemarge van 2,75 tot 3,5 procent bovenop de Euribor. Die was 0,8 procent eind december, maar is nu gestegen tot 0,93 procent. De vervroegde terugbetaling van de termijnleningen zal voor een eenmalig verlies in de resultatenrekening zorgen, meldt Telenet. Dat is een boekhoudkundig verlies zonder kasimpact. In oktober leende Telenet nog tegen 6,375 procent. Sindsdien is de rente op Duits tienjarig overheidspapier van 2,6 naar 3,3 procent gestegen, stipt manager investment relations Rob Goyens van Telenet aan. De vlotte plaatsing toont volgens Goyens aan dat er nog vraag is naar bedrijfsobligaties en dat beleggers vertrouwen hebben in de stabiele inkomstenstroom van de kabel-operator, zelfs voor engagementen van tien jaar. B.L.