Het merk Telenet blijft behouden, ook als overnemer Liberty Global het Mechelse telecombedrijf van de beurs haalt. Dat heeft de top van het Amerikaanse bedrijf maandag bevestigd in een gesprek met de Vlaamse regering. Een woordvoerder van Liberty Global heeft het over 'een constructief gesprek'.

Telenet blijft een 'Center of Excellence' voor de groep, luidt het in een persbericht van de Vlaamse regering. Bovendien zullen bijkomende investeringen van Liberty Global in Telenet 'gericht zijn op groei en het daaruit volgende behoud van groei in de tewerkstelling'. De Amerikaanse overnemer zullen ook het 'substantiële niveau van investeringen in het netwerk blijven ondersteunen'.

De groep heeft voorts aan dat de dialoog met de mediasector 'consequent en oplossingsgericht' blijft doorgaan, in samenwerking met minister van media Ingrid Lieten. Vooral de relatie tussen Telenet en de Vlaamse Mediamaatschappij (vtm, 2BE) laat te wensen over. Uitgerekend op de dag van het overleg verscheen een open brief van regisseurs en scenaristen, die vinden dat ze te weinig auteursrechten ontvingen.

Vorige week raakte bekend dat Liberty Global een volledig overnamebod lanceert op de aandelen die het nog niet bezit. De Amerikanen hebben momenteel 50,04 procent van de Telenet- aandelen in handen. De Vlaamse regering wilde duidelijkheid krijgen over de langetermijnvisie van Telenet. De Amerikanen stuurden daarop drie leden van het executive team voor een gesprek. (Belga/BO)

Het merk Telenet blijft behouden, ook als overnemer Liberty Global het Mechelse telecombedrijf van de beurs haalt. Dat heeft de top van het Amerikaanse bedrijf maandag bevestigd in een gesprek met de Vlaamse regering. Een woordvoerder van Liberty Global heeft het over 'een constructief gesprek'. Telenet blijft een 'Center of Excellence' voor de groep, luidt het in een persbericht van de Vlaamse regering. Bovendien zullen bijkomende investeringen van Liberty Global in Telenet 'gericht zijn op groei en het daaruit volgende behoud van groei in de tewerkstelling'. De Amerikaanse overnemer zullen ook het 'substantiële niveau van investeringen in het netwerk blijven ondersteunen'. De groep heeft voorts aan dat de dialoog met de mediasector 'consequent en oplossingsgericht' blijft doorgaan, in samenwerking met minister van media Ingrid Lieten. Vooral de relatie tussen Telenet en de Vlaamse Mediamaatschappij (vtm, 2BE) laat te wensen over. Uitgerekend op de dag van het overleg verscheen een open brief van regisseurs en scenaristen, die vinden dat ze te weinig auteursrechten ontvingen. Vorige week raakte bekend dat Liberty Global een volledig overnamebod lanceert op de aandelen die het nog niet bezit. De Amerikanen hebben momenteel 50,04 procent van de Telenet- aandelen in handen. De Vlaamse regering wilde duidelijkheid krijgen over de langetermijnvisie van Telenet. De Amerikanen stuurden daarop drie leden van het executive team voor een gesprek. (Belga/BO)