De schuldgraad van Telenet loopt daardoor op tot 3,3 keer de bedrijfskasstroom, maar het telecombedrijf heeft zich door zijn recente schuldherschikkingen ingedekt tegen rentestijgingen en de terugbetalingstermijnen verder achteruit geschoven. De eerste belangrijke terugbetaling van schuld - 1.471 miljoen euro - is nu gepland voor 2017.

Telenet boekte over 2010 een 8% hogere omzet tot 1,3 miljard euro. De bedrijfswinst steeg met 15 procent tot 344,5 miljoen euro en de bedrijfskasstroom met 54 procent tot 257,8 miljoen euro.

Norkring krijgt 30,7 miljoen over 14 jaar
Voor zijn ruimte op het Norkring Belgium-zenderplatform voor digitale ethertelevisie betaalt Telenet 30,7 miljoen euro over 14 jaar. Dat cijfer was tot nog toe niet bekend. Het gaat om 2,19 miljoen euro per jaar of omgerekend in muntwaarde van vandaag om 19,4 miljoen euro (net present value). De 30 miljoen euro dekt enkel de licentiekosten voor het gebruik van kanalen; niet de operationele kosten die ze ook nog aan Norkring moeten.

Voor die prijs is Telenet meteen de enige commerciële partij die vandaag digitale uitzendingen via de ether kan doen. Telenet maakt daar echter nog geen gebruik van. Officieel heet het dat "dit product in een later stadium zal worden gecommercialiseerd".

Telenet-CEO Duco Sickinghe liet uitschijnen dat de substantiële betaling van Telenet aan Norkring betekent dat anderen nu goedkoper op het DTT-platform konden komen. Een kleine onafhankelijke speler zegt daarover echter dat Norkring nu dezelfde prijs van andere kandidaten wil hebben.

B.L.

De schuldgraad van Telenet loopt daardoor op tot 3,3 keer de bedrijfskasstroom, maar het telecombedrijf heeft zich door zijn recente schuldherschikkingen ingedekt tegen rentestijgingen en de terugbetalingstermijnen verder achteruit geschoven. De eerste belangrijke terugbetaling van schuld - 1.471 miljoen euro - is nu gepland voor 2017. Telenet boekte over 2010 een 8% hogere omzet tot 1,3 miljard euro. De bedrijfswinst steeg met 15 procent tot 344,5 miljoen euro en de bedrijfskasstroom met 54 procent tot 257,8 miljoen euro. Norkring krijgt 30,7 miljoen over 14 jaar Voor zijn ruimte op het Norkring Belgium-zenderplatform voor digitale ethertelevisie betaalt Telenet 30,7 miljoen euro over 14 jaar. Dat cijfer was tot nog toe niet bekend. Het gaat om 2,19 miljoen euro per jaar of omgerekend in muntwaarde van vandaag om 19,4 miljoen euro (net present value). De 30 miljoen euro dekt enkel de licentiekosten voor het gebruik van kanalen; niet de operationele kosten die ze ook nog aan Norkring moeten.Voor die prijs is Telenet meteen de enige commerciële partij die vandaag digitale uitzendingen via de ether kan doen. Telenet maakt daar echter nog geen gebruik van. Officieel heet het dat "dit product in een later stadium zal worden gecommercialiseerd". Telenet-CEO Duco Sickinghe liet uitschijnen dat de substantiële betaling van Telenet aan Norkring betekent dat anderen nu goedkoper op het DTT-platform konden komen. Een kleine onafhankelijke speler zegt daarover echter dat Norkring nu dezelfde prijs van andere kandidaten wil hebben. B.L.