Telefonica kondigde in april aan dat er de komende drie jaar 6.500 jobs zouden sneuvelen. Na overleg met de bonden wordt de ontslagronde verspreid over vijf jaar en worden er nog 2.000 extra banen geschrapt. Het zou daarbij enkel gaan om vrijwillig vertrek.

De aankondiging van de ontslagronde zorgde eerder voor grote verontwaardiging bij de Spaanse vakbonden, aangezien Telefonica in 2010 recordresultaten neerzette, met een nettowinst die met 30,8 procent toenam tot 10,17 miljard euro.

Ook de Spaanse minister van Economie reageerde verbaasd op de plannen op het moment dat Spanje kampt met een werkloosheidsgraad van meer dan 21 procent.

Telefonica is wat beurswaarde betreft na Vodafone de grootste telecomoperator in Europa.

Telefonica kondigde in april aan dat er de komende drie jaar 6.500 jobs zouden sneuvelen. Na overleg met de bonden wordt de ontslagronde verspreid over vijf jaar en worden er nog 2.000 extra banen geschrapt. Het zou daarbij enkel gaan om vrijwillig vertrek. De aankondiging van de ontslagronde zorgde eerder voor grote verontwaardiging bij de Spaanse vakbonden, aangezien Telefonica in 2010 recordresultaten neerzette, met een nettowinst die met 30,8 procent toenam tot 10,17 miljard euro. Ook de Spaanse minister van Economie reageerde verbaasd op de plannen op het moment dat Spanje kampt met een werkloosheidsgraad van meer dan 21 procent. Telefonica is wat beurswaarde betreft na Vodafone de grootste telecomoperator in Europa.