"Er is niets beslist, maar we zijn er klaar voor en we blijven er klaar voor, meer dan ooit", zegt CEO Laurent Lenoir in een gesprek met Trends. "Alles is voorbereid om naar de beurs te gaan, maar de marktomstandigheden spelen een belangrijke rol."

Hoe dan ook zou een nieuwe poging er ten vroegste in het tweede kwartaal van volgend jaar komen. "Dit jaar zijn we volledig gefocust op onze resultaten en de ontwikkeling van onze business, en we willen absoluut ook eerst de resultaten van 2010 bekendmaken." Die zullen deze van 2009 ruimschoots overtreffen, de beste manier om de sceptici onder de analisten en fondsmanagers te overtuigen dat zij te pessimistisch waren over ons groeipotentieel, geeft Lenoir aan.

Financieel directeur Kurt Decat, de rechterhand van Lenoir, voegt eraan toe dat ook andere scenario's niet uit te sluiten zijn, zoals een overname door een industriële speler of een zogenaamde tertiary buy-out (waarbij de ene private-equitygroep wordt uitgekocht door een andere). Al zijn er helemaal geen concrete plannen op korte termijn, merkt Decat op.

Taminco zou door de beursgang 160 miljoen euro vers kapitaal ophalen en daarmee onder meer zijn schulden afbouwen. Maar de volatiele marktomstandigheden gooiden meer roet in het eten dan verwacht. De operatie werd amper twee dagen voor de start van de eerste notering afgeblazen.

Het falen van de beursgang remt de geplande investeringen echter niet af. Taminco kondigt eerstdaags nieuws aan over een nieuwe investering in een van zijn twee Amerikaanse vestigingen. De VS vertegenwoordigen intussen 40 procent van de omzet. Azië is nu goed voor 10 procent van de groepsomzet. Lenoir mikt op een stijging van 20 tot 25 procent, vooral via groei in China. "Het zal niet lang meer duren voor we een belangrijke stap in China doen", aldus Lenoir.

Be.L.

"Er is niets beslist, maar we zijn er klaar voor en we blijven er klaar voor, meer dan ooit", zegt CEO Laurent Lenoir in een gesprek met Trends. "Alles is voorbereid om naar de beurs te gaan, maar de marktomstandigheden spelen een belangrijke rol." Hoe dan ook zou een nieuwe poging er ten vroegste in het tweede kwartaal van volgend jaar komen. "Dit jaar zijn we volledig gefocust op onze resultaten en de ontwikkeling van onze business, en we willen absoluut ook eerst de resultaten van 2010 bekendmaken." Die zullen deze van 2009 ruimschoots overtreffen, de beste manier om de sceptici onder de analisten en fondsmanagers te overtuigen dat zij te pessimistisch waren over ons groeipotentieel, geeft Lenoir aan. Financieel directeur Kurt Decat, de rechterhand van Lenoir, voegt eraan toe dat ook andere scenario's niet uit te sluiten zijn, zoals een overname door een industriële speler of een zogenaamde tertiary buy-out (waarbij de ene private-equitygroep wordt uitgekocht door een andere). Al zijn er helemaal geen concrete plannen op korte termijn, merkt Decat op. Taminco zou door de beursgang 160 miljoen euro vers kapitaal ophalen en daarmee onder meer zijn schulden afbouwen. Maar de volatiele marktomstandigheden gooiden meer roet in het eten dan verwacht. De operatie werd amper twee dagen voor de start van de eerste notering afgeblazen. Het falen van de beursgang remt de geplande investeringen echter niet af. Taminco kondigt eerstdaags nieuws aan over een nieuwe investering in een van zijn twee Amerikaanse vestigingen. De VS vertegenwoordigen intussen 40 procent van de omzet. Azië is nu goed voor 10 procent van de groepsomzet. Lenoir mikt op een stijging van 20 tot 25 procent, vooral via groei in China. "Het zal niet lang meer duren voor we een belangrijke stap in China doen", aldus Lenoir. Be.L.