Devgen ontwikkelt hybride rijst in India en Zuidoost-Azië, en bezit technologieën voor gewasbescherming. Sinds mei van dit jaar bestaat er al een samenwerkingsverband tussen Devgen en Syngenta om insecticiden te ontwikkelen. Dat leverde Devgen, dat
sinds 2005 beursgenoteerd is, de nodige cash op.

Syngenta biedt nu een premie van 70 procent op de aandelen van Devgen tegenover de slotkoers op donderdag 20 september.

Volgens Syngenta stemt het bod overeen met 403 miljoen euro. In afwachting van de prospectus steunt de raad van bestuur het overnamebod.

"Dit bod bewijst nogmaals de waarde van de verwezenlijkingen van Devgen op tal van vlakken in België, Singapore, India, de Filipijnen en Indonesië", aldusThierry Bogaert, CEO van Devgen.

Aan het overnamebod zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Syngenta wil namelijk 80 procent van de aandelen in handen krijgen. Ook mag Devgen geen 'wezenlijke ongunstige verandering' ondergaan vooraleer de resultaten van het bod bekendgemaakt worden.

Devgen, dat gevestigd is in Gent, telt vestigingen in Singapore, India, Indonesië, de Filipijnen en de Verenigde Staten. Het bedrijf stelt meer dan 250 mensen tewerk. (Belga/BO)

Devgen ontwikkelt hybride rijst in India en Zuidoost-Azië, en bezit technologieën voor gewasbescherming. Sinds mei van dit jaar bestaat er al een samenwerkingsverband tussen Devgen en Syngenta om insecticiden te ontwikkelen. Dat leverde Devgen, dat sinds 2005 beursgenoteerd is, de nodige cash op. Syngenta biedt nu een premie van 70 procent op de aandelen van Devgen tegenover de slotkoers op donderdag 20 september.Volgens Syngenta stemt het bod overeen met 403 miljoen euro. In afwachting van de prospectus steunt de raad van bestuur het overnamebod. "Dit bod bewijst nogmaals de waarde van de verwezenlijkingen van Devgen op tal van vlakken in België, Singapore, India, de Filipijnen en Indonesië", aldusThierry Bogaert, CEO van Devgen. Aan het overnamebod zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Syngenta wil namelijk 80 procent van de aandelen in handen krijgen. Ook mag Devgen geen 'wezenlijke ongunstige verandering' ondergaan vooraleer de resultaten van het bod bekendgemaakt worden. Devgen, dat gevestigd is in Gent, telt vestigingen in Singapore, India, Indonesië, de Filipijnen en de Verenigde Staten. Het bedrijf stelt meer dan 250 mensen tewerk. (Belga/BO)