Swissport: werk hervat op luchthaven na akkoord

Swissport © Belga

Het personeel van de nachtploeg bij de bagageafhandelaar Swissport is vrijdagavond opnieuw aan de slag, nu de vakbonden en de directie een akkoord hebben bereikt over een versterking van de personeelsbezetting.

Dat delen de vakbonden mee.

“De mensen nemen stilaan het werk op”, zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond BTB mee. Ook Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom) laat weten dat de nachtploeg na het nieuws over het bereikte akkoord aan de slag is gegaan. Maar de belangrijkste test voor het akkoord zal zaterdagmorgen plaatsvinden, wanneer de ochtendploeg van start moet gaan. De vakbonden zullen dan de inhoud van het akkoord verdedigen.

“We gaan er wel van uit dat ook de mensen van de ochtendploeg zullen volgen”, aldus Langenus. “De eerste reacties die we krijgen zijn positief.”

Zonder bagage

Swissport had er vrijdag tijdens een verzoeningsvergadering mee ingestemd om het tijdelijk contract van 148 medewerkers gedurende drie maanden met 25 procent op te trekken, wat dus betekent dat die mensen meer kunnen werken. Aanvankelijk wilde de directie van de afhandelaar slechts de contracten van 50 tijdelijke personeelsleden uitbreiden. Daarnaast komen er vanaf juli 75 extra jobstudenten, die aan 75 procent kunnen werken. De arbeiders van de bagageafhandelaar Swissport op Brussels Airport hadden vrijdagvoormiddag het werk neergelegd uit protest tegen de te hoge werkdruk bij het bedrijf. Meerdere vluchten die Swissport afhandelde, zijn door die staking zonder bagage moeten vertrekken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content