Swissport Belgium knipt in personeelsbestand

28/11/13 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Bron: Trends

Afhandelingsbedrijf Swissport Belgium, dat actief is op Brussels Airport en de regionale luchthavens van Luik en Oostende, heeft een herstelplan aangekondigd waarbij een 60-tal banen sneuvelen.

Swissport Belgium knipt in personeelsbestand

© belga

Swissport Belgium is van plan een 60-tal voltijdse banen te schrappen. Daarbij liggen zowel leidinggevende als ondersteunende functies in het vizier. Het bedrijf maakte die intentie donderdag bekend tijdens een ondernemingsraad.

Swissport Belgium houdt er rekening mee dat er een 'aanzienlijk groot nettoverlies' wordt geboekt, en stelt vast dat de activiteiten en de productiviteit afnemen. De raad van bestuur van Swissport Belgium heeft daarom om een herstelplan gevraagd dat het financiële tij moet keren en het voortbestaan van de onderneming moet waarborgen.

Het uitgebreide herstelplan omvat verschillende onderdelen, waaronder de wijziging van de organisatiestructuur. De reorganisatie zou doorgevoerd worden door middel van meervoudig ontslag in verscheidene fasen. Het is de bedoeling om de eerste fase nog dit jaar af te werken.

De directie van Swissport Belgium gaat nu om de tafel zitten met de werknemersafgevaardigden van de ondernemingsraad voor een informatie- en consultatieronde.

Swissport Belgium telt op dit moment ongeveer 1.300 werknemers. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners