Dat schrijven de kranten L'Echo en De Tijd.

Suikerbedrijven krijgen subsidies als ze suiker exporteren naar landen die handelsrelaties hebben met de Europese Unie. Daar heeft Beneo Orafti misbruik van gemaakt. Het exporteerde siropen naar Rusland, maar die werden er volgens de Belgische overheid niet op de markt gebracht. Ze werden vanuit Rusland opnieuw geëxporteerd naar Kroatië, Litouwen, Slovenië en Letland.

De zaak kwam in 2005 aan het licht, maar de handel was al aan de gang sinds 2003. De boete kwam er in beroep, het bedrijf gaat misschien nog cassatie aantekenen.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten L'Echo en De Tijd.Suikerbedrijven krijgen subsidies als ze suiker exporteren naar landen die handelsrelaties hebben met de Europese Unie. Daar heeft Beneo Orafti misbruik van gemaakt. Het exporteerde siropen naar Rusland, maar die werden er volgens de Belgische overheid niet op de markt gebracht. Ze werden vanuit Rusland opnieuw geëxporteerd naar Kroatië, Litouwen, Slovenië en Letland. De zaak kwam in 2005 aan het licht, maar de handel was al aan de gang sinds 2003. De boete kwam er in beroep, het bedrijf gaat misschien nog cassatie aantekenen.(Belga/RR)