Door de overname breidt Studio100 zijn aanwezigheid in de entertainmentindustrie in Europa verder uit. Opmerkelijk ook: m4e is beursgenoteerd, een wereld waarmee Studio100 nog niet vertrouwd is.

Studio100 kocht de aandelen van de stichters en belangrijkste aandeelhouders Hans UlrichStoef, Michael Büttner, Oliver Jansen en Cees Wessel.

De overnameprijs wordt niet meegedeeld, maar afgaande op de beurswaarde (11,2 miljoen) is het belang ongeveer 7,6 miljoen euro waard. M4e is vooral bekend als distributeur van onder meer Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends, Paz, Conni en nog andere kinder- en familiereeksen. De catalogus bestaat uit maar liefst 2.300 'halve uren' televisie, zo luidt het. De series worden uitgezonden in meer dan 150 landen.

Als producent is het bedrijf gekend van reeksen als Tip de Muis en Wissper (die onder meer op Ketnet worden uitgezonden), en Mia and Me (Nickelodeon Benelux). Die laatste reeks is erg populair in Duitstalige landen, er wordt momenteel gewerkt aan een bioscoopfilm.

Hans Bourlon verwacht met de overname heel wat synergieën te kunnen creëren. "Overnemen is voor ons geen doel op zich. Het is de schaalvergroting die deze overname zo interessant maakt". Hij wijst op het feit dat Studio100 een veel groter aanbod aan entertainment kan aanbieden en bijvoorbeeld de eigen films op veel grotere schaal zal kunnen verdelen. En dan zijn er nog besparingen natuurlijk. "We zullen nu bijvoorbeeld met één team in plaats van twee naar internationale beurzen gaan. En op termijn mikken we op één Duits bedrijfsgebouw in München."

Hans Ulrich Stoef blijft als CEO aan boord van m4e en gaat ook de Studio100-activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland leiden. "Vanuit Studio100 in München werd reeds de distributie van uitzendrechten voor internationale markten gedaan, dat valt nu onder zijn verantwoordelijkheid", verduidelijkt Bourlon.

Studio100 verwacht dat de transactie al binnen enkele weken kan worden afgerond, na goedkeuring door de Duitse kartelautoriteiten.

Door de overname breidt Studio100 zijn aanwezigheid in de entertainmentindustrie in Europa verder uit. Opmerkelijk ook: m4e is beursgenoteerd, een wereld waarmee Studio100 nog niet vertrouwd is.Studio100 kocht de aandelen van de stichters en belangrijkste aandeelhouders Hans UlrichStoef, Michael Büttner, Oliver Jansen en Cees Wessel. De overnameprijs wordt niet meegedeeld, maar afgaande op de beurswaarde (11,2 miljoen) is het belang ongeveer 7,6 miljoen euro waard. M4e is vooral bekend als distributeur van onder meer Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends, Paz, Conni en nog andere kinder- en familiereeksen. De catalogus bestaat uit maar liefst 2.300 'halve uren' televisie, zo luidt het. De series worden uitgezonden in meer dan 150 landen. Als producent is het bedrijf gekend van reeksen als Tip de Muis en Wissper (die onder meer op Ketnet worden uitgezonden), en Mia and Me (Nickelodeon Benelux). Die laatste reeks is erg populair in Duitstalige landen, er wordt momenteel gewerkt aan een bioscoopfilm. Hans Bourlon verwacht met de overname heel wat synergieën te kunnen creëren. "Overnemen is voor ons geen doel op zich. Het is de schaalvergroting die deze overname zo interessant maakt". Hij wijst op het feit dat Studio100 een veel groter aanbod aan entertainment kan aanbieden en bijvoorbeeld de eigen films op veel grotere schaal zal kunnen verdelen. En dan zijn er nog besparingen natuurlijk. "We zullen nu bijvoorbeeld met één team in plaats van twee naar internationale beurzen gaan. En op termijn mikken we op één Duits bedrijfsgebouw in München." Hans Ulrich Stoef blijft als CEO aan boord van m4e en gaat ook de Studio100-activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland leiden. "Vanuit Studio100 in München werd reeds de distributie van uitzendrechten voor internationale markten gedaan, dat valt nu onder zijn verantwoordelijkheid", verduidelijkt Bourlon. Studio100 verwacht dat de transactie al binnen enkele weken kan worden afgerond, na goedkeuring door de Duitse kartelautoriteiten.