Dat schrijft De Tijd vrijdag. De federale overheidsdienst Volksgezondheid trok in mei al publiekelijk van leer tegen Colruyt voor het geven van kortingen op sigaretten, sigaren en andere tabakswaren. Volgens de overheidsdienst gaat het om een schending van het verbod op tabaksreclame.

Europese regels

Er volgde ook al een boete, maar die weigert Colruyt te betalen. De warenhuisketen verwijst daarvoor naar de Europese wetgeving die de lidstaten verbiedt om minimumverkoopprijzen op te leggen. Als warenhuizen tabakswaren nooit goedkoper mogen verkopen dan de prijs op het tabaksbandje, dan is dat volgens Colruyt in strijd met de Europese regels.

Van reclame is volgens Colruyt evenmin sprake. "Warenhuizen zijn verplicht om de verkoopprijs van een product duidelijk aan te geven in de winkelrekken. Wat we doen, is niet meer dan ons gedragen naar die wettelijke verplichting", zegt de winkelketen met de slogan "Gegarandeerd de laagste prijzen".

Ook problemen met Aldi en Makro

Volgens De Tijd heeft Volksgezondheid ook kortingen aangetroffen bij Aldi en Makro, maar zijn die dossiers nog niet bij het parket beland. Dat van Colruyt wel, waardoor het parket de winkelketen zou kunnen dagvaarden. Bij het parket valt te horen dat "het onderzoek nog loopt". (Belga/TV)

Dat schrijft De Tijd vrijdag. De federale overheidsdienst Volksgezondheid trok in mei al publiekelijk van leer tegen Colruyt voor het geven van kortingen op sigaretten, sigaren en andere tabakswaren. Volgens de overheidsdienst gaat het om een schending van het verbod op tabaksreclame.Europese regels Er volgde ook al een boete, maar die weigert Colruyt te betalen. De warenhuisketen verwijst daarvoor naar de Europese wetgeving die de lidstaten verbiedt om minimumverkoopprijzen op te leggen. Als warenhuizen tabakswaren nooit goedkoper mogen verkopen dan de prijs op het tabaksbandje, dan is dat volgens Colruyt in strijd met de Europese regels. Van reclame is volgens Colruyt evenmin sprake. "Warenhuizen zijn verplicht om de verkoopprijs van een product duidelijk aan te geven in de winkelrekken. Wat we doen, is niet meer dan ons gedragen naar die wettelijke verplichting", zegt de winkelketen met de slogan "Gegarandeerd de laagste prijzen".Ook problemen met Aldi en Makro Volgens De Tijd heeft Volksgezondheid ook kortingen aangetroffen bij Aldi en Makro, maar zijn die dossiers nog niet bij het parket beland. Dat van Colruyt wel, waardoor het parket de winkelketen zou kunnen dagvaarden. Bij het parket valt te horen dat "het onderzoek nog loopt". (Belga/TV)