Na 18 januari wordt er niet meer gevlogen tussen Antwerp Airport en London Southend. Stobart Air, dat als franchisenemer vloog voor Flybe, stopt de verbinding die nog maar sinds juli vorig jaar in gebruik was.

Volgens Marcel Buelens van luchthavenexploitant Egis Group waren twee verbindingen met London mogelijk te veel.

"Stobart Air verliest een vliegtuig in de franchiserelatie met Flybe, waardoor de verbindingen naar Maastricht en Antwerpen worden geschrapt na 18 januari", zegt Buelens.

"Het zal Southend niet meer zijn. De reden daarvoor is dat met zowel London City als London Southend het misschien net iets te veel van het goede is."

Er werd ook een oplossing gezocht voor de passagiers die nog een vlucht hadden geboekt. Zij kunnen volgens Buelens terecht bij CityJet, de maatschappij die vanuit Antwerpen vliegt naar London City Airport.

Ondanks het mindere jaar 2014 voor de luchthaven en nu het wegvallen van de verbinding met Southend, verwacht Buelens voor 2015 toch een flinke stijging van het aantal passagiers tegenover de 121.357 passagiers vorig jaar.

"De zes bestemmingen van Jetairfly (vanaf april, nvdr.) betekenen op jaarbasis een kleine 80.000 extra aangeboden zetels en met wat wij weten wat er nog te gebeuren staat met Zürich en Geneve, en ook andere zaken waar ik nu nog niets definitiefs over heb, denken we te landen rond de 200.000 passagiers voor 2015." (Belga/NS)

Na 18 januari wordt er niet meer gevlogen tussen Antwerp Airport en London Southend. Stobart Air, dat als franchisenemer vloog voor Flybe, stopt de verbinding die nog maar sinds juli vorig jaar in gebruik was.Volgens Marcel Buelens van luchthavenexploitant Egis Group waren twee verbindingen met London mogelijk te veel."Stobart Air verliest een vliegtuig in de franchiserelatie met Flybe, waardoor de verbindingen naar Maastricht en Antwerpen worden geschrapt na 18 januari", zegt Buelens."Het zal Southend niet meer zijn. De reden daarvoor is dat met zowel London City als London Southend het misschien net iets te veel van het goede is."Er werd ook een oplossing gezocht voor de passagiers die nog een vlucht hadden geboekt. Zij kunnen volgens Buelens terecht bij CityJet, de maatschappij die vanuit Antwerpen vliegt naar London City Airport.Ondanks het mindere jaar 2014 voor de luchthaven en nu het wegvallen van de verbinding met Southend, verwacht Buelens voor 2015 toch een flinke stijging van het aantal passagiers tegenover de 121.357 passagiers vorig jaar."De zes bestemmingen van Jetairfly (vanaf april, nvdr.) betekenen op jaarbasis een kleine 80.000 extra aangeboden zetels en met wat wij weten wat er nog te gebeuren staat met Zürich en Geneve, en ook andere zaken waar ik nu nog niets definitiefs over heb, denken we te landen rond de 200.000 passagiers voor 2015." (Belga/NS)