"Voor de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek zijn dergelijke eenzijdige controleacties, waarbij enkel de vrachtwagens geviseerd worden, een zoveelste pesterij ten aanzien van het wegvervoer", luidt het.

Volgens de beroepsvereniging zullen de stiptheidsacties de sector meer dan een miljoen euro kosten, zonder rekening te houden met schadeclaims voor laattijdige leveringen. "De vervoerders zijn hierdoor voor de tweede maal op rij slachtoffer van een syndicale actie door de douane waar ze niets mee te maken hebben. De schade ten gevolge van deze nieuwe actie is gigantisch", stelt Transport en Logistiek Vlaanderen.

De vereniging kan niet aanvaarden dat de douaneambtenaren hun politionele bevoegdheid misbruiken om hun eisen kracht bij te zetten. De organisatie roept daarom de douane op om via dialoog en overleg tot een vergelijk te komen en niet langer de Vlaamse economie te gijzelen met dergelijke stiptheidsacties.

"Voor de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek zijn dergelijke eenzijdige controleacties, waarbij enkel de vrachtwagens geviseerd worden, een zoveelste pesterij ten aanzien van het wegvervoer", luidt het. Volgens de beroepsvereniging zullen de stiptheidsacties de sector meer dan een miljoen euro kosten, zonder rekening te houden met schadeclaims voor laattijdige leveringen. "De vervoerders zijn hierdoor voor de tweede maal op rij slachtoffer van een syndicale actie door de douane waar ze niets mee te maken hebben. De schade ten gevolge van deze nieuwe actie is gigantisch", stelt Transport en Logistiek Vlaanderen. De vereniging kan niet aanvaarden dat de douaneambtenaren hun politionele bevoegdheid misbruiken om hun eisen kracht bij te zetten. De organisatie roept daarom de douane op om via dialoog en overleg tot een vergelijk te komen en niet langer de Vlaamse economie te gijzelen met dergelijke stiptheidsacties.