Tenminste, dat hoopt de ingenieur elektriciteit Bart Mertens, die eind 2013 samen met vennoot en bio-ingenieur Stefaan Roels de cvba BensBugs oprichtte.

Het Beringse bedrijf, dat steun kreeg van het ondernemerschapsproject Bryo, commercialiseert een insectenburger en wokblokjes, en daar komen later nog producten bij. Afgelopen zomer werden de burgers verkocht op festivals zoals Pukkelpop en Dranouter. Intussen bieden ook al enkele broodjeszaken het product aan, en Martens gaat ervan uit dat zijn producten binnen een paar maanden in de supermarkt liggen. De meelwormen worden ingevoerd uit Nederland.

Volgens Martens is insectenvoeding duurzaam en gezond: "Het is duurzaam omdat insecten voor dierlijke eiwitten zorgen, maar een veel kleinere impact hebben op het milieu dan vlees en vis. Het is ook gezond omdat insecten veel kilocalorieën per gram bevatten, waardoor je er minder van hoeft te eten."

Dat insecten onlangs in het nieuws waren als voeding die ongeschikt is voor mensen met een allergie aan huisstofmijt of schaal- en schelpdieren, vindt Martens een goede zaak. "Het is een nieuw voedingsmiddel en dan is het goed dat mensen zich ervan bewust zijn dat een allergische reactie mogelijk is. Evolutionair gezien zijn meelwormen gelinkt aan huisstofmijten en schaal- en schelpdieren."

Tenminste, dat hoopt de ingenieur elektriciteit Bart Mertens, die eind 2013 samen met vennoot en bio-ingenieur Stefaan Roels de cvba BensBugs oprichtte. Het Beringse bedrijf, dat steun kreeg van het ondernemerschapsproject Bryo, commercialiseert een insectenburger en wokblokjes, en daar komen later nog producten bij. Afgelopen zomer werden de burgers verkocht op festivals zoals Pukkelpop en Dranouter. Intussen bieden ook al enkele broodjeszaken het product aan, en Martens gaat ervan uit dat zijn producten binnen een paar maanden in de supermarkt liggen. De meelwormen worden ingevoerd uit Nederland. Volgens Martens is insectenvoeding duurzaam en gezond: "Het is duurzaam omdat insecten voor dierlijke eiwitten zorgen, maar een veel kleinere impact hebben op het milieu dan vlees en vis. Het is ook gezond omdat insecten veel kilocalorieën per gram bevatten, waardoor je er minder van hoeft te eten." Dat insecten onlangs in het nieuws waren als voeding die ongeschikt is voor mensen met een allergie aan huisstofmijt of schaal- en schelpdieren, vindt Martens een goede zaak. "Het is een nieuw voedingsmiddel en dan is het goed dat mensen zich ervan bewust zijn dat een allergische reactie mogelijk is. Evolutionair gezien zijn meelwormen gelinkt aan huisstofmijten en schaal- en schelpdieren."