S&P verlaagde zijn rating voor BP van AA- naar A. Dinsdag had ook Fitch de rating van BP al drastisch verlaagd, van AA naar BBB.

Standard and Poor's motiveert zijn beslissing door te verwijzen naar "de aanhoudende problemen met de olievlek" en de onzekerheid over de uiteindelijke gevolgen ervan.

Vrijdag raakte ook bekend dat kredietbeoordelaar Moody's de langetermijnrating van BP met drie niveaus verlaagd, van 'Aa2' naar 'A2'. Moody's verklaart dat de verlaging rekening houdt met de impact van het lek in de Golf van Mexico. Dat zal nog verscheidene jaren een negatief effect hebben op de cijfers van de groep, aldus Moody's. De kosten als gevolg van het lek zullen wellicht hoger uitvallen dan aanvankelijk aangenomen.

S&P verlaagde zijn rating voor BP van AA- naar A. Dinsdag had ook Fitch de rating van BP al drastisch verlaagd, van AA naar BBB. Standard and Poor's motiveert zijn beslissing door te verwijzen naar "de aanhoudende problemen met de olievlek" en de onzekerheid over de uiteindelijke gevolgen ervan.Vrijdag raakte ook bekend dat kredietbeoordelaar Moody's de langetermijnrating van BP met drie niveaus verlaagd, van 'Aa2' naar 'A2'. Moody's verklaart dat de verlaging rekening houdt met de impact van het lek in de Golf van Mexico. Dat zal nog verscheidene jaren een negatief effect hebben op de cijfers van de groep, aldus Moody's. De kosten als gevolg van het lek zullen wellicht hoger uitvallen dan aanvankelijk aangenomen.