Ondanks die lagere stakingsbereidheid, ondervinden de kmo's toch heel wat hinder door de stakingen, vooral door stakingsacties in de buurt of in andere bedrijven. Zo konden bij vier op tien kmo's bestellingen van leveranciers niet doorkomen omwille van de staking, en bij meer dan drie op tien bedrijven konden leveringen aan klanten niet doorgaan.

Ook kwamen werknemers te laat op het werk door de acties: bij 22 procent van de bevraagde bedrijven was dat het geval.

Op het meldpunt dat Unizo had geïnstalleerd, waar bedrijven terecht konden met klachten, kwamen meldingen van bedrijven die last hadden van gemiste leveringen. 'Maar al bij al is het rustig geweest', luidt het bij Unizo. Zo mochten werknemers te voet vrijwel altijd door. (Belga/MI)

Ondanks die lagere stakingsbereidheid, ondervinden de kmo's toch heel wat hinder door de stakingen, vooral door stakingsacties in de buurt of in andere bedrijven. Zo konden bij vier op tien kmo's bestellingen van leveranciers niet doorkomen omwille van de staking, en bij meer dan drie op tien bedrijven konden leveringen aan klanten niet doorgaan. Ook kwamen werknemers te laat op het werk door de acties: bij 22 procent van de bevraagde bedrijven was dat het geval. Op het meldpunt dat Unizo had geïnstalleerd, waar bedrijven terecht konden met klachten, kwamen meldingen van bedrijven die last hadden van gemiste leveringen. 'Maar al bij al is het rustig geweest', luidt het bij Unizo. Zo mochten werknemers te voet vrijwel altijd door. (Belga/MI)