Tijdens de personeelsvergadering kondigde Yves Nuyts, Stations manager bij Aviapartner, aan dat het bedrijf bescherming zal vragen tegen zijn schuldeiser. De ongerustheid bij het personeel is groot, en vrijdagavond laat werd dan besloten om een stakingsaanzegging in te dienen. 'De aanzegging is met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde duur', zo meldt Birger Victor.

'Wij klagen al jaren het wanbeheer aan. Beloftes worden nooit nageleefd. Er is permanente onderbezetting en te veel interimarbeid. Soms wordt een vliegtuig behandeld met amper een vaste werknemer en zes of zeven uitzendkrachten. Gisteren (vrijdag) hebben wij een eisenbundel opgesteld, en we dienden ook een stakingsaanzegging in. We geven het overleg alle kansen, maar zijn bereid om tot actie over te gaan als dat moet.'

Begin volgende week zijn er opnieuw personeelsvergaderingen. De bagageafhandelaar zit al langer in slechte papieren. De directie verwijst naar het vertrek van een aantal grote partners zoals ANA Aviation als verklaring voor de moeilijkheden. Ook de loonkost en de vele overuren zouden een rol spelen. In Oostende werken meer dan veertig mensen. Na de inwerkingtreding van de procedure bescherming tegen schuldeisers, heeft het bedrijf drie maanden de tijd om een oplossing te zoeken. Alle opties worden daarbij overwogen: een voortzetting van de activiteiten in eigen beheer of door een andere partner.

Dit nieuws komt bovenop de reeds lopende stakingen van het personeel van Aviapartners de luchthavens van Luik en Brussel. In Brussels Airport werd een op de vijf vluchten zaterdag geannuleerd als gevolg van de staking.

Tijdens de personeelsvergadering kondigde Yves Nuyts, Stations manager bij Aviapartner, aan dat het bedrijf bescherming zal vragen tegen zijn schuldeiser. De ongerustheid bij het personeel is groot, en vrijdagavond laat werd dan besloten om een stakingsaanzegging in te dienen. 'De aanzegging is met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde duur', zo meldt Birger Victor.'Wij klagen al jaren het wanbeheer aan. Beloftes worden nooit nageleefd. Er is permanente onderbezetting en te veel interimarbeid. Soms wordt een vliegtuig behandeld met amper een vaste werknemer en zes of zeven uitzendkrachten. Gisteren (vrijdag) hebben wij een eisenbundel opgesteld, en we dienden ook een stakingsaanzegging in. We geven het overleg alle kansen, maar zijn bereid om tot actie over te gaan als dat moet.'Begin volgende week zijn er opnieuw personeelsvergaderingen. De bagageafhandelaar zit al langer in slechte papieren. De directie verwijst naar het vertrek van een aantal grote partners zoals ANA Aviation als verklaring voor de moeilijkheden. Ook de loonkost en de vele overuren zouden een rol spelen. In Oostende werken meer dan veertig mensen. Na de inwerkingtreding van de procedure bescherming tegen schuldeisers, heeft het bedrijf drie maanden de tijd om een oplossing te zoeken. Alle opties worden daarbij overwogen: een voortzetting van de activiteiten in eigen beheer of door een andere partner.Dit nieuws komt bovenop de reeds lopende stakingen van het personeel van Aviapartners de luchthavens van Luik en Brussel. In Brussels Airport werd een op de vijf vluchten zaterdag geannuleerd als gevolg van de staking.