Woensdag had topman Michael O'Leary tijdens een persconferentie nog gesproken van 'slechts een handvol geannuleerde vluchten op de luchthavens van Brussel en Charleroi'. Op Brussels Airport luidt het donderdagavond dat er daar vrijdag elf aankomsten en elf vertrekken van Ryanair geannuleerd zijn.

Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair krijgt vrijdag af te rekenen met een staking van boordpersoneel en piloten in verschillende landen. In totaal zijn er tot nader order ongeveer 250 vluchten geschrapt op een totaal van 2.400 vluchten, wat overeenstemt met iets meer dan 10 procent.

Kenny Jacobs herhaalde donderdag ook de oproep die CEO O'Leary woensdag al had gericht tot de vakbonden, namelijk dat ze 'moeten onderhandelen in plaats van te staken'.

"Ryanair heeft aanvaard om in België de lokale wetgeving inzake arbeidsomstandigheden, fiscaliteit en sociale zekerheid toe te passen. De bonden moeten dus naar de onderhandelingstafel komen om afspraken te maken in plaats van nog meer te staken", luidt het.

Aan vakbondszijde klonk het woensdag dat Ryanair de beloftes eerst op papier moet zetten, voor er onderhandeld kan worden.

De staking is een initiatief van het boordpersoneel in België, Italië, Nederland, Spanje en Portugal. Piloten uit België, Nederland en Duitsland sloten zich bij de actie aan.

Woensdag had topman Michael O'Leary tijdens een persconferentie nog gesproken van 'slechts een handvol geannuleerde vluchten op de luchthavens van Brussel en Charleroi'. Op Brussels Airport luidt het donderdagavond dat er daar vrijdag elf aankomsten en elf vertrekken van Ryanair geannuleerd zijn. Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair krijgt vrijdag af te rekenen met een staking van boordpersoneel en piloten in verschillende landen. In totaal zijn er tot nader order ongeveer 250 vluchten geschrapt op een totaal van 2.400 vluchten, wat overeenstemt met iets meer dan 10 procent. Kenny Jacobs herhaalde donderdag ook de oproep die CEO O'Leary woensdag al had gericht tot de vakbonden, namelijk dat ze 'moeten onderhandelen in plaats van te staken'. "Ryanair heeft aanvaard om in België de lokale wetgeving inzake arbeidsomstandigheden, fiscaliteit en sociale zekerheid toe te passen. De bonden moeten dus naar de onderhandelingstafel komen om afspraken te maken in plaats van nog meer te staken", luidt het.Aan vakbondszijde klonk het woensdag dat Ryanair de beloftes eerst op papier moet zetten, voor er onderhandeld kan worden. De staking is een initiatief van het boordpersoneel in België, Italië, Nederland, Spanje en Portugal. Piloten uit België, Nederland en Duitsland sloten zich bij de actie aan.