Het personeel van het bedrijf Logistics Nivelles, een distributiecentrum voor Carrefour, heeft het werk neergelegd.

Als de actie aansleept, dreigt dat de bevoorrading van Carrefour-winkels voor het komend weekend te bemoeilijken. De staking is een reactie op de plannen van de directie om economische werkloosheid voor bedienden in te voeren. Volgens de directie heeft het bedrijf momenteel een zestigtal personeelsleden te veel.

De christelijke vakbond verwerpt het voorstel van economische werkloosheid en verkiest een algemene arbeidsduurvermindering. "De wet Di Rupo-Vande Lanotte uit 2004 maakt het mogelijk om minder dan 38 uur per week te werken, zonder loonverlies en tegen lagere sociale bijdragen", verduidelijkt de vakbond in een persbericht. Volgens de vakbond is die wet zowel goed voor het personeel, dat geen loonverlies lijdt, als voor het bedrijf, dat zijn werkkrachten behoudt zonder extra kosten.

Vrijdagmorgen vindt een personeelsvergadering plaats waar beslist zal worden over verdere acties. (Belga/BO)

Het personeel van het bedrijf Logistics Nivelles, een distributiecentrum voor Carrefour, heeft het werk neergelegd.Als de actie aansleept, dreigt dat de bevoorrading van Carrefour-winkels voor het komend weekend te bemoeilijken. De staking is een reactie op de plannen van de directie om economische werkloosheid voor bedienden in te voeren. Volgens de directie heeft het bedrijf momenteel een zestigtal personeelsleden te veel.De christelijke vakbond verwerpt het voorstel van economische werkloosheid en verkiest een algemene arbeidsduurvermindering. "De wet Di Rupo-Vande Lanotte uit 2004 maakt het mogelijk om minder dan 38 uur per week te werken, zonder loonverlies en tegen lagere sociale bijdragen", verduidelijkt de vakbond in een persbericht. Volgens de vakbond is die wet zowel goed voor het personeel, dat geen loonverlies lijdt, als voor het bedrijf, dat zijn werkkrachten behoudt zonder extra kosten. Vrijdagmorgen vindt een personeelsvergadering plaats waar beslist zal worden over verdere acties. (Belga/BO)