Concreet wordt het loon verhoogd met 500 yuan (zo'n 61 euro) per maand. De arbeiders in de onderdelenfabriek in Foshan, in het zuiden van China, verdienden tot nu toe ongeveer 2.000 yuan per maand. Sinds midden mei wordt er herhaaldelijk gestaakt in de fabriek. Hierdoor lagen ook de drie Chinese autofabrieken van Honda stil wegens een gebrek aan onderdelen.

Maandag werd de productie hervat.

De voorbije weken waren er nog meer bedrijven die de lonen in China fors optrokken, bijvoorbeeld Hyundai nadat er werd gestaakt of Foxconn Technology na een zelfmoordgolf onder het personeel.

Concreet wordt het loon verhoogd met 500 yuan (zo'n 61 euro) per maand. De arbeiders in de onderdelenfabriek in Foshan, in het zuiden van China, verdienden tot nu toe ongeveer 2.000 yuan per maand. Sinds midden mei wordt er herhaaldelijk gestaakt in de fabriek. Hierdoor lagen ook de drie Chinese autofabrieken van Honda stil wegens een gebrek aan onderdelen. Maandag werd de productie hervat. De voorbije weken waren er nog meer bedrijven die de lonen in China fors optrokken, bijvoorbeeld Hyundai nadat er werd gestaakt of Foxconn Technology na een zelfmoordgolf onder het personeel.