"Bij Logistics Ternat staken we donderdagochtend niet", zegt Geeroms. Wel hebben heel wat werknemers verlof genomen, voegt die er aan toe.

Nadat de directie van Kuehne + Nagel woensdagmorgen tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij Logistics Ternat een intentie tot sluiting had bekendgemaakt, legden de 270 werknemers spontaan het werk neer.

Bij Supertransport wordt er volgens Geeroms donderdag wel gestaakt "omdat een eerder met de directie bereikt akkoord niet doorgaat", luidt het. "Waarom zouden wij moeten staken als zij het voor ons doen? ", zegt Geeroms nog.

De vakbond wacht de verzoeningspoging maandag in het paritair comité af. "Ondertussen zijn wij maximum solidair met de werknemers van Carrefour en Supertransport."

30-tal winkels gesloten

Meer dan dertig winkels van Carrefour zijn gesloten donderdagvoormiddag, als reactie op het herstructureringsplan dat de directie van de distributiegroep dinsdag aankondigde. Dat blijkt uit lijsten van Carrefour en de vakbond CNE. Het is vooral opnieuw in Wallonië dat winkels de deuren gesloten houden.

Twintig hypermarkten en zeventien supermarkten waren donderdagvoormiddag gesloten, zegt Carrefour.

Vooral in de provincies Luik, Waals-Brabant en in Brussel zijn er winkels gesloten, maar ook in Henegouwen, Namen en Luxemburg houden winkels de deuren dicht.

In Vlaanderen zijn onder meer de hypermarkten van Sint-Kruis (Brugge) en Zwijnaarde en de supermarkten van Gent (Groene Vallei), Scheepsdale (Brugge), Wemmel en Grimbergen gesloten.

Donderdagnamiddag officiële verklaring gemeenschappelijk vakbondsfront

Donderdagvoormiddag vergaderden meer dan 200 afgevaardigden van de BBTK in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel over de herstructurering bij Carrefour. Volgens Myriam Delmée van de BBTK is er een grote woede en zijn veel werknemers bereid om de confrontatie aan te gaan. "Er is een totale vertrouwensbreuk met de directie", zei ze. "We moeten een duidelijk signaal geven aan de directie", aldus haar collega Jan De Weghe.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront vergadert nog in de late namiddag. Nadien volgt er een officieel standpunt waar wellicht een algemene staking wordt bekendgemaakt die zaterdag alle Carrefour-winkels zal platleggen.

"Bij Logistics Ternat staken we donderdagochtend niet", zegt Geeroms. Wel hebben heel wat werknemers verlof genomen, voegt die er aan toe. Nadat de directie van Kuehne + Nagel woensdagmorgen tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij Logistics Ternat een intentie tot sluiting had bekendgemaakt, legden de 270 werknemers spontaan het werk neer. Bij Supertransport wordt er volgens Geeroms donderdag wel gestaakt "omdat een eerder met de directie bereikt akkoord niet doorgaat", luidt het. "Waarom zouden wij moeten staken als zij het voor ons doen? ", zegt Geeroms nog. De vakbond wacht de verzoeningspoging maandag in het paritair comité af. "Ondertussen zijn wij maximum solidair met de werknemers van Carrefour en Supertransport." 30-tal winkels geslotenMeer dan dertig winkels van Carrefour zijn gesloten donderdagvoormiddag, als reactie op het herstructureringsplan dat de directie van de distributiegroep dinsdag aankondigde. Dat blijkt uit lijsten van Carrefour en de vakbond CNE. Het is vooral opnieuw in Wallonië dat winkels de deuren gesloten houden. Twintig hypermarkten en zeventien supermarkten waren donderdagvoormiddag gesloten, zegt Carrefour. Vooral in de provincies Luik, Waals-Brabant en in Brussel zijn er winkels gesloten, maar ook in Henegouwen, Namen en Luxemburg houden winkels de deuren dicht. In Vlaanderen zijn onder meer de hypermarkten van Sint-Kruis (Brugge) en Zwijnaarde en de supermarkten van Gent (Groene Vallei), Scheepsdale (Brugge), Wemmel en Grimbergen gesloten. Donderdagnamiddag officiële verklaring gemeenschappelijk vakbondsfrontDonderdagvoormiddag vergaderden meer dan 200 afgevaardigden van de BBTK in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel over de herstructurering bij Carrefour. Volgens Myriam Delmée van de BBTK is er een grote woede en zijn veel werknemers bereid om de confrontatie aan te gaan. "Er is een totale vertrouwensbreuk met de directie", zei ze. "We moeten een duidelijk signaal geven aan de directie", aldus haar collega Jan De Weghe.Het gemeenschappelijk vakbondsfront vergadert nog in de late namiddag. Nadien volgt er een officieel standpunt waar wellicht een algemene staking wordt bekendgemaakt die zaterdag alle Carrefour-winkels zal platleggen.