De staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, oorspronkelijk gepland voor vier dagen, is na één dag afgeblazen. Vanaf dinsdag hervatten de piloten het werk.

Dat zijn Lufthansa en de pilotenvakbond Cockpit maandag overeengekomen tijdens een zitting voor de arbeidsrechtbank in Frankfurt. De staking wordt tot minstens 8 maart uitgesteld.

Op de eerste dag van de staking werden maandag honderden Lufthansa-vluchten geannuleerd. De hinder op Brussels Airport bleef beperkt tot enkele vluchten van en naar Frankfurt.

Cockpit eist van Lufthansa garanties voor de werkgelegenheid.

De staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, oorspronkelijk gepland voor vier dagen, is na één dag afgeblazen. Vanaf dinsdag hervatten de piloten het werk. Dat zijn Lufthansa en de pilotenvakbond Cockpit maandag overeengekomen tijdens een zitting voor de arbeidsrechtbank in Frankfurt. De staking wordt tot minstens 8 maart uitgesteld. Op de eerste dag van de staking werden maandag honderden Lufthansa-vluchten geannuleerd. De hinder op Brussels Airport bleef beperkt tot enkele vluchten van en naar Frankfurt. Cockpit eist van Lufthansa garanties voor de werkgelegenheid.