De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft woensdag de stakingsaanzegging voor volgende week (vanaf 10 juli om 3 uur tot en met 12 juli 3 uur) bevestigd.

De verzoening dinsdag heeft geen akkoord opgeleverd, bevestigt ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel.

De stakingaanzegging van de andere spoorbond ASTB werd geweigerd, aldus HR Rail. Die aanzegging liep van 12 juli om 03.00 uur tot 14 juli om 03.00 uur.

Beide spoorbonden protesteren tegen voorstellen voor een herwaardering van de treinbestuurders. OVS had gevraagd om dit dossier, dat op de agenda van het paritair comité van 11 juli staat, uit te stellen, maar daar wilde de directie volgens de vakbond niet op ingaan.

Voor de reiziger zou de hinder dus beperkt blijven tot maximaal twee dagen. Bij elke actie wordt ook de minimale dienstverlening opgestart.

De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft woensdag de stakingsaanzegging voor volgende week (vanaf 10 juli om 3 uur tot en met 12 juli 3 uur) bevestigd. De verzoening dinsdag heeft geen akkoord opgeleverd, bevestigt ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. De stakingaanzegging van de andere spoorbond ASTB werd geweigerd, aldus HR Rail. Die aanzegging liep van 12 juli om 03.00 uur tot 14 juli om 03.00 uur.Beide spoorbonden protesteren tegen voorstellen voor een herwaardering van de treinbestuurders. OVS had gevraagd om dit dossier, dat op de agenda van het paritair comité van 11 juli staat, uit te stellen, maar daar wilde de directie volgens de vakbond niet op ingaan. Voor de reiziger zou de hinder dus beperkt blijven tot maximaal twee dagen. Bij elke actie wordt ook de minimale dienstverlening opgestart.