Staking bij Brussels Airlines afgewend

© belga

Vakbonden en directie bij Brussels Airlines hebben maandag een akkoord bereikt over de werkdruk. Dat meldt BBTK-secretaris Olivier Van Camp.

Bonden en directie bij de luchtvaartmaatschappij onderhandelen al een tijd over de werkdruk voor het cabinepersoneel. Bij het uitblijven van een oplossing dreigde deze week een staking uit te breken. Dat blijkt uiteindelijk niet te zullen gebeuren.

“De syndicale delegatie heeft extra garanties gevraagd en gekregen voor het opstellen van de nieuwe werkroosters die de werkdruk in de toekomst zouden moeten verlagen”, melden de vakbonden in een gemeenschappelijk persbericht. “De syndicale delegatie zal in de loop van de volgende dagen het voorstel verder uitwerken samen met het management. De stakingsaanzegging wordt vandaag ingetrokken,” luidt het voorts.

In het maandag bereikte akkoord zijn garanties opgenomen over onder meer het maximale aantal overuren en de gegarandeerde rust voor het cabinepersoneel, aldus vakbondsman Van Camp. De achterban hoeft zich niet meer uit te spreken over dat akkoord.

Directie en vakbonden hadden begin september al een ontwerpakkoord bereikt over de werkdruk van het cabinepersoneel, maar die tekst werd eind vorige week door de achterban verworpen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content