Een rechtbank had maandag een reeks stakingen van het cabinepersoneel bij British Airways verboden, op basis van een vormfout tijdens een stemming van het personeel. Tot de acties, die maandag van start zouden gaan, werd opgeroepen door de vakbond Unite.

Unite ging in beroep tegen die beslissing en kreeg donderdag gelijk van een andere rechtbank, wat in principe toelaat dat de acties hervat worden. De vakbond zegt echter te hopen dat de onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij hervat zouden worden en dat British Airways "de stappen zou zetten" nodig om de situatie te deblokkeren, namelijk terugkomen op de sancties tegen het personeel voor een eerdere stakingsgolf in maart.

British Airways toonde zich dan weer "zeer ontgoocheld" na de uitspraak in beroep en zei de indruk te hebben dat de vakbond "haar ongerechtvaardigde en absurde stakingen wil voortzetten".

videoURL=rtmpt://194.0.174.35/vod/mp4:/BBT/ZEXP1905_20100519.mp4&imageURL=rtmpt://194.0.174.35/vod/mp4:/BBT/ZEXP1905_20100519.mp4&ShowEmbedCode=true&LOGO=default&Config=assets/xml/config.xml
Een rechtbank had maandag een reeks stakingen van het cabinepersoneel bij British Airways verboden, op basis van een vormfout tijdens een stemming van het personeel. Tot de acties, die maandag van start zouden gaan, werd opgeroepen door de vakbond Unite. Unite ging in beroep tegen die beslissing en kreeg donderdag gelijk van een andere rechtbank, wat in principe toelaat dat de acties hervat worden. De vakbond zegt echter te hopen dat de onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij hervat zouden worden en dat British Airways "de stappen zou zetten" nodig om de situatie te deblokkeren, namelijk terugkomen op de sancties tegen het personeel voor een eerdere stakingsgolf in maart. British Airways toonde zich dan weer "zeer ontgoocheld" na de uitspraak in beroep en zei de indruk te hebben dat de vakbond "haar ongerechtvaardigde en absurde stakingen wil voortzetten".