Aviapartner zal geen enkele vlucht afhandelen tot zondagmorgen 6 uur, zo was eerder al aangekondigid. Als gevolg van de staking zullen zaterdag 110 van de 550 geplande vluchten worden geschrapt. Die beslissing was vrijdag al genomen. 'Dit gaf de luchtvaartmaatschappijen de kans om hun passagiers tijdig in te lichten, zodat er ook minder mensen tevergeefs naar Zaventem afzakken', aldus de woordvoerster van de luchthaven.

Een veertigtal passagiers heeft de nacht van vrijdag op zaterdag op de luchthaven moeten doorbrengen. Ze kregen vrijdagavond en zaterdagochtend voeding en drank aangeboden. Brussels Airport raadt passagiers aan om op haar website de lijst te raadplegen van de luchtvaartmaatschappijen die getroffen worden door de stakingsactie.

Moeizaam

De onderhandelingen tussen directie en vakbonden van bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport in Zaventem verlopen zaterdagnamiddag moeizaam. Beide partijen hebben nieuwe eisen en voorstellen op tafel gelegd.

Na het afgesprongen overleg van vrijdag werd afgesproken dat de vakbonden tegen zaterdag hun eisen zouden concretiseren. De directie kwam op haar beurt met een nieuw voorstel op de proppen. Het is nog altijd de bedoeling om zondagochtend om 6 uur het werk te hervatten.

Aviapartner zal geen enkele vlucht afhandelen tot zondagmorgen 6 uur, zo was eerder al aangekondigid. Als gevolg van de staking zullen zaterdag 110 van de 550 geplande vluchten worden geschrapt. Die beslissing was vrijdag al genomen. 'Dit gaf de luchtvaartmaatschappijen de kans om hun passagiers tijdig in te lichten, zodat er ook minder mensen tevergeefs naar Zaventem afzakken', aldus de woordvoerster van de luchthaven.Een veertigtal passagiers heeft de nacht van vrijdag op zaterdag op de luchthaven moeten doorbrengen. Ze kregen vrijdagavond en zaterdagochtend voeding en drank aangeboden. Brussels Airport raadt passagiers aan om op haar website de lijst te raadplegen van de luchtvaartmaatschappijen die getroffen worden door de stakingsactie.De onderhandelingen tussen directie en vakbonden van bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport in Zaventem verlopen zaterdagnamiddag moeizaam. Beide partijen hebben nieuwe eisen en voorstellen op tafel gelegd.Na het afgesprongen overleg van vrijdag werd afgesproken dat de vakbonden tegen zaterdag hun eisen zouden concretiseren. De directie kwam op haar beurt met een nieuw voorstel op de proppen. Het is nog altijd de bedoeling om zondagochtend om 6 uur het werk te hervatten.