Het is Thierry Castagne, algemeen directeur van de sectorfederatie voor de technologische industrie in België, die op Twitter enkele beelden laat zien van de ravage die boze stakers (niet in beeld op de foto hierboven) hebben aangericht in de kantoren van Agoria in het Waalse Gosselies.

Volgens La Nouvelle Gazette drongen demonstranten binnen in het gebouw, terwijl er buiten gesprekken plaatsvonden tussen vakbondslui en afgevaardigden van de sectorfederatie. De ravage is aanzienlijk, blijkt uit beelden. Een brandblusser werd leeggespoten, bureaus gekanteld, papier rondgestrooid en computers en andere apparatuur beschadigd.

"De acties waren een geïsoleerde daad van enkele heethoofden", aldus een woordvoerder van de politie. Van fysiek geweld was volgens hem geen sprake.

Eerder op de dag daagden ruim 500 betogers op aan de fabriek van Caterpillar in Gosselies, die met sluiting wordt bedreigd. Dat gebeurde in het kader van de stakingsacties die overal in het land worden georganiseerd.

Vincent Pestieau, die aan het hoofd staat van de socialistische vakbond FGTB in Charleroi, hekelde "de fiscale cadeaus die de ondernemingen krijgen en de maatregelen om jacht te maken op werklozen". Later trok de stoet naar de Waalse zetel van technologiefederatie Agoria, waar het uiteindelijk uit de hand liep.

Vrijdagmorgen riep Marc Lambotte, CEO van Agoria, de vakbonden nog op 'goed na te denken over de schadelijke impact van hun acties'.

(Belga/BO)

Het is Thierry Castagne, algemeen directeur van de sectorfederatie voor de technologische industrie in België, die op Twitter enkele beelden laat zien van de ravage die boze stakers (niet in beeld op de foto hierboven) hebben aangericht in de kantoren van Agoria in het Waalse Gosselies.Volgens La Nouvelle Gazette drongen demonstranten binnen in het gebouw, terwijl er buiten gesprekken plaatsvonden tussen vakbondslui en afgevaardigden van de sectorfederatie. De ravage is aanzienlijk, blijkt uit beelden. Een brandblusser werd leeggespoten, bureaus gekanteld, papier rondgestrooid en computers en andere apparatuur beschadigd. "De acties waren een geïsoleerde daad van enkele heethoofden", aldus een woordvoerder van de politie. Van fysiek geweld was volgens hem geen sprake.Eerder op de dag daagden ruim 500 betogers op aan de fabriek van Caterpillar in Gosselies, die met sluiting wordt bedreigd. Dat gebeurde in het kader van de stakingsacties die overal in het land worden georganiseerd.Vincent Pestieau, die aan het hoofd staat van de socialistische vakbond FGTB in Charleroi, hekelde "de fiscale cadeaus die de ondernemingen krijgen en de maatregelen om jacht te maken op werklozen". Later trok de stoet naar de Waalse zetel van technologiefederatie Agoria, waar het uiteindelijk uit de hand liep.Vrijdagmorgen riep Marc Lambotte, CEO van Agoria, de vakbonden nog op 'goed na te denken over de schadelijke impact van hun acties'. (Belga/BO)