Na het opbergen het omstreden Transavia-lowcostproject blijven de piloten bij Air France staken. Nochtans was het achterwege laten van de expansieplannen van de vliegtuigmaatschappij één van hun belangrijkste eisen.

De stakende piloten willen nu dat de directie nog meer toegevingen doet.

De staking bij Air France begon op 15 september. Dagelijks moet de maatschappij duizenden vluchten schrappen. De afschaffingen kost Air France naar eigen zeggen 15 à 20 miljoen euro per dag.

Gisteren kondigde de directie aan dat ze de uitbreiding van Transavia zou intrekken. Daarbij was het de bedoeling om personeel elders in Europa tewerk te stellen, wat zou leiden tot goedkopere arbeidscontracten. Die beslissing is nu ingetrokken. CEO Alexandre de Juniac riep de piloten op om opnieuw aan het werk te gaan. "Er is geen reden meer om te staken, want men moet niet bang meer zijn voor delokalisatie", zei hij. Ondanks de belofte willen de stakers van geen ophouden weten.

Ze willen nog meer eisen ingewilligd zien, zoals betere arbeidsvoorwaarden voor de Franse Transavia-piloten. Vakbond SNPL riep donderdag op om de staking voort te zetten tot en met 30 september. Al zal er deze middag vanaf 15 uur wel opnieuw onderhandeld worden met de directie. (Belga/NS)

Na het opbergen het omstreden Transavia-lowcostproject blijven de piloten bij Air France staken. Nochtans was het achterwege laten van de expansieplannen van de vliegtuigmaatschappij één van hun belangrijkste eisen. De stakende piloten willen nu dat de directie nog meer toegevingen doet. De staking bij Air France begon op 15 september. Dagelijks moet de maatschappij duizenden vluchten schrappen. De afschaffingen kost Air France naar eigen zeggen 15 à 20 miljoen euro per dag.Gisteren kondigde de directie aan dat ze de uitbreiding van Transavia zou intrekken. Daarbij was het de bedoeling om personeel elders in Europa tewerk te stellen, wat zou leiden tot goedkopere arbeidscontracten. Die beslissing is nu ingetrokken. CEO Alexandre de Juniac riep de piloten op om opnieuw aan het werk te gaan. "Er is geen reden meer om te staken, want men moet niet bang meer zijn voor delokalisatie", zei hij. Ondanks de belofte willen de stakers van geen ophouden weten. Ze willen nog meer eisen ingewilligd zien, zoals betere arbeidsvoorwaarden voor de Franse Transavia-piloten. Vakbond SNPL riep donderdag op om de staking voort te zetten tot en met 30 september. Al zal er deze middag vanaf 15 uur wel opnieuw onderhandeld worden met de directie. (Belga/NS)