Het staalbedrijf heeft kunnen profiteren van de aantrekkende economie, meer bepaald van de toenemende vraag in de autosector. Ook de kostenbesparingen hebben hun effect gehad.

De winst voor belastingen bedraagt 414 miljoen euro, wat overeenstemt met de hoogste winst in zeven kwartalen. In dezelfde periode 2009 kreeg het concern nog af te rekenen met zware verliescijfers. De nettowinst ligt met 272 miljoen euro hoger dan verwacht. De omzet ging met een kwart hoger tot 11,7 miljard euro.

ThyssenKrupp heeft de prognose voor de rest van het boekjaar verhoogd. Dat betekent dat het bedrijf gaat er nu vanuit gaat dat het uit de rode cijfers zal geraken.

Het staalbedrijf heeft kunnen profiteren van de aantrekkende economie, meer bepaald van de toenemende vraag in de autosector. Ook de kostenbesparingen hebben hun effect gehad. De winst voor belastingen bedraagt 414 miljoen euro, wat overeenstemt met de hoogste winst in zeven kwartalen. In dezelfde periode 2009 kreeg het concern nog af te rekenen met zware verliescijfers. De nettowinst ligt met 272 miljoen euro hoger dan verwacht. De omzet ging met een kwart hoger tot 11,7 miljard euro. ThyssenKrupp heeft de prognose voor de rest van het boekjaar verhoogd. Dat betekent dat het bedrijf gaat er nu vanuit gaat dat het uit de rode cijfers zal geraken.